StoryEditor

Elektromobily Tesla sú konečne dostupné aj na Slovensku. Zatiaľ len obmedzene

10.07.2015, 15:15
Autor:
msemse
Elektromobily Tesla sú už dostupné aj na Slovensku. Po dohode s výrobcom ich formou operatívneho lízingu ponúka Business Lease Slovakia.

K necelej štvrťstovke elektromobilov Tesla, ktoré sú podľa údajov Zväzu automobilového priemyslu SR u nás aktuálne registrované, môžu čoskoro pribudnúť ďalšie. Napriek tomu, že značka tu stále nemá autorizovaného predajcu, je pre priaznivcov zo Slovenska prístupnejšia. Po dohode s výrobcom elektromobily Tesla začala na Slovensku formou operatívneho lízingu ponúkať spoločnosť Business Lease Slovakia. „Elektromobily Tesla budeme objednávať a dodávať priamo od Tesla Motors, vrátane zabezpečenia všetkých služieb, ako aj nabíjacích staníc,“ hovorí generálny riaditeľ Business Lease Slovakia Björn van den Berg.

Operatívny lízing nevyžaduje vstupnú investíciu

Počiatočné vysoké náklady na zaobstaranie elektromobilov odbúrava práve opratívny lízing, pretože nevyžaduje žiadnu vstupnú investíciu. „Ponuku operatívneho lízingu na elektromobily dokážeme nastaviť cenovo rovnako výhodne ako na klasické vozidlá. Hoci ceny elektromobilov sú vyššie, už dnes vieme zabezpečiť ich vysoké zostatkové hodnoty po ukončení nájmu. Výhodou sú aj nižšie ceny elektriny a servisných nákladov v porovnaní s klasickými vozidlami,“ dodáva Björn van den Berg.

Bez pachu benzínu a hluku, ale s úžasnou akceleráciou

V piatok 10. júla sa elektromobil Tesla Model S predstavil v Košiciach, kde na svojej štrnásťdňovej okružnej ceste cez sedem krajín RWE Go & See Tour 2015 sa zastavili dvaja nemeckí praktikanti Alexander a Dennis. Odštartovali zo Slovinska a po zastávkach v Chorvátsku, Maďarsku a na Slovensku pokračujú ďalej do Poľska, Českej republiky a Nemecka. Všade sa zastavujú na miestach spojených s inováciami, technologickým pokrokom či budúcnosťou elektromobility.

Súčasťou ich zastávky na východe republiky bola aj "ochutnávka" jazdy na elektromobiloch, ktorú si vyskúšali mnohí záujemcovia o eMobilitu. Na elektroautách prémiových značiek Fisker Karma, Tesla Roadster, Tesla Model S ako i na  VW eUp, VW eGolf a Kia Soul EV mohli zistiť, ako ďaleko pokročil vývoj vozidiel na elektrický pohon.

Nevyužívaná pristávacia dráha košického letiska dala možnosť vyniknúť predovšetkým neuveriteľnému zrýchleniu eletrovozidiel. „Chýba pach benzínu a hluk, ale akcelerácia je naozaj ohromná,“ podelil sa o pocity automobilový pretekár Jozef Béreš ml., ktorý počas eRide predviedol záujemcom aj svoje jazdecké umenie.

01 - Modified: 2007-07-17 15:26:00 - Feat.: 0 - Title: MF vyhlásilo tretiu súťaž na informačnú kampaň o zavedení eura
01 - Modified: 2023-09-13 07:52:20 - Feat.: - Title: Motivácia rozhýbať svoje telo 02 - Modified: 2023-05-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Podpora je Kyjevom tvrdo vybojovaná. Dynamika vojny sa zrýchľuje, aké sú možnosti a motivácie oboch strán? 03 - Modified: 2023-02-06 13:57:33 - Feat.: - Title: Premotivovanie často spôsobuje vážne zranenia 04 - Modified: 2023-01-04 08:21:53 - Feat.: - Title: Chcete mať úspešný rok? Osvojte si tieto zvyky, ktoré sú malé, no dokážu veľa 05 - Modified: 2022-11-16 13:42:05 - Feat.: - Title: Deväť krokov pre pokojnú a úspešnú prípravu
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 20:55