StoryEditor

Šesť vecí, ktoré najviac prekážajú Slovákom (hodnotenie zákazníkov)

05.04.2015, 14:03
Autor:
zubzub
Čo najviac prekáža Slovákom na obsluhe prezradilo viac ako 4 tisíc zákazníkov pomocou hodnotiaceho systému Staffino. Pozrite si výsledky.

Zo všetkých viac ako 8800 hodnotení tvoria negatívne komentáre iba necelých 10 percent. Dá sa teda povedať, že prevádzkar reštaurácie, hotela, obchodu alebo inej prevádzky dostane desať poďakovaní a z toho iba jednu pripomienku. Viac ako produkty, úroveň či atmosféra prevádzky zákazníkov však nahnevalo dlhé čakanie na obsluhu či neprofesionálny prístup.

6. Nekompetentný personál

Z údajov systému Staffino vyplýva, že napriek nie vždy dokonalému servisu sa málokedy Slovákom stalo, že im obsluha poplietla objednávku. Len 1 % pripomienok bolo totiž o tom, že zákazníkom nepriniesli to, čo si z ponuky vybrali.

Hodnotenie kliniky, zákazníčka Kristína, Bratislava
„Som nespokojná s fungovaním kliniky už dlhšiu dobu. Nerozumiem, ako je možné, že na
súkromnej klinike sa stane, že som urgent a volám, že potrebujem urgentne termín a oni mi
ponúknu jeden až o týždeň.“

Hodnotenie dopravnej služby, zákazník Peter, Nitra
„Objednám si taxík a pošlú mi ho na iné miesto? To už prečo?“

5. Odmeraný personál

Ľudí zaujímalo, prečo sa personál aspoň občas neusmieva, ako keby ich práca s ľuďmi vôbec nenapĺňala. Príjemné vystupovanie chýbalo zákazníkom v 2 percentách hodnotení.

Hodnotenie kaviarne, zákazníčka Anikó, Bratislava
„Chápem, že každý môže mať zlý deň, ale pozdraviť zákazníka pri príchode a odchode a mať
úsmev na tvári je základ a samozrejme nehučať po klientovi.“

Hodnotenie hotela, zákazník Peter, Liptovský Mikuláš
„Bez úsmevu, nechuť do práce, zákazník = OTRAVA !!!“

4. Nedostatočná kvalita produktov

Slabý výber, zmenená ponuka produktov a ich zlá kvalita sa týkali 11 percent hodnotení. Obzvlášť v reštauráciách sa zákazníci
sťažovali na studené jedlo či nevábne servírované porcie. Ľudia svoje výčitky adresovali dokonca kuchárom alebo personálu, ktorý pripravoval jedlo. Manažéri sa v odpovediach zákazníkom snažili zlý dojem napraviť aj tak, že im za to ponúkli náhradu.

Hodnotenie obchodu, zákazník Viktor, Bratislava
„Uvedomujete si, že predajom plesnivého ovocia a zeleniny ohrozujete zdravie vašich
zákazníkov? Paradajky už u vás nekupujem, pravidelne sú plesnivé. Paprika, reďkovka aj
kapusta. Včerajší nákup citrónov ma len upevnil v rozhodnutí konať.“

Hodnotenie reštaurácie, zákazníčka Magda, Poprad
„Mrzutá obsluha, studené jedlo...“

3. Nedostatky na prevádzke a vybavení

Ani čistota interiéru, otváracie hodiny, toalety či problémy pri platbe kartou sa nezaobišli bez pripomienok ľudí. Až 24 percent zákazníkov adresovalo svoje komentáre priamo na prevádzku a manažéri si mohli prečítať, čo ľuďom u nich najviac prekáža. Väčšinu pripomienok, návrhov a sťažností sa podarilo aj vyriešiť. Boli to najmä poruchy na toaletách, zima v prevádzke, nedodržané otváracie hodiny, nepripravený personál, chyby v produktových materiáloch, hlučná hudba a ďalšie prevádzkové problémy.

Hodnotenie autobusovej stanice, zákazník Tomáš, Ružomberok:
„Hlavne, že majú novú budovu a ľudia nemajú na čom sedieť. A keď už stoja, tak by mohli
aspoň preskliť celu autobusovú stanicu. Zima a dážď sú super, keď čakáte dve hodiny :(
A informačné digitálne tabule majú už aj v tej najhoršej dedine za hranicami.“

Hodnotenie baru, zákazníčka Michaela, Bratislava
„Hlasitosť hudby je neznesiteľná!“

2. Arogantný personál

Na arogantný prístup zamestnancov rozličných typov prevádzok smerovali zákazníci 28 percent sťažností. Personál často nechcel pomôcť zákazníkom, neochotne reagoval na ich požiadavky či dokonca drzo a neprimerane útočili na hostí.

Hodnotenie obchodu, zákazník Peter, Trnava:
„Najhorší kolektív personálu! Arogantní predavači všetci do jedného. Keď ich nebaví robota,
nech ju nerobia. P.S.: Výnimkou je jeden mladý chalan.“

Hodnotenie obchodu, zákazník Dominik, Nitra:
„Namiesto slušného napomenutia SBS nadáva a kričí po zákazníkoch, aby si vzali vrecko, keď
naberajú pečivo.“

1. Nevšímavý a pomalý personál

Z celkového počtu sťažností sa až 34% týkalo nevšímavého a pomalého personálu. Často sa totiž stáva, že keď si chcú zákazníci napríklad niečo vybaviť v banke, nakúpiť potraviny v supermarkete alebo si objednajú jedlo v reštaurácii, musia zbytočne dlho čakať. A pritom problémom zvyčajne nie je nedostatok personálu. Zamestnanci rôznych prevádzok zákazníkov buď odignorujú alebo sa im jednoducho nechce čakajúcim ľuďom venovať.

Hodnotenie banky, zákazník Martin, Košice:
„Nechajú človeka 15 minút čakať, evidentne mali dve pracovníčky banky čas a tvárili sa, že
pracujú. Nakoniec oznámia, že majú na pobočke iné podmienky ako v nákupných centrách.
Otras!“

Hodnotenie reštaurácie, zákazník Jozef, Bratislava:
„Prevádzka bola takmer prázdna a čakali sme na jedlo hodinu :(“

Zdroj: hodnotiaci systém Staffino

01 - Modified: 2007-05-02 13:19:00 - Feat.: 0 - Title: Pre 179 študentov sa dnes začali náhradné maturity
01 - Modified: 2024-12-20 11:15:09 - Feat.: - Title: Potrpíš si na perfektné jedlo, ktoré je aj vizuálne lahodné? Tieto reštaurácie v Bratislave sú umením na tanieri 02 - Modified: 2024-12-18 23:00:00 - Feat.: - Title: Máte pizzeriu či cukráreň? Od nového roka sa pripravte na tieto zmeny v DPH 03 - Modified: 2024-12-18 10:58:47 - Feat.: - Title: FOTO Miluješ gastro a chceš ohúriť frajerku či obchodného partnera? Toto sú najkrajšie reštaurácie na Slovensku 04 - Modified: 2024-12-12 08:14:33 - Feat.: - Title: Hotelierom sa v októbri darilo, návštevnosť zariadení bola najlepšia za posledných päť rokov 05 - Modified: 2024-11-22 10:30:00 - Feat.: - Title: 8 najzaujímavejších a najneobvyklejších malých hotelových izieb sveta, ktoré ťa prekvapia svojou originalitou
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
22. december 2024 13:10