Matky s deťmi.
StoryEditor

Takto si privyrobíte na materskej. Stačí mať počítač

03.03.2016, 23:00
Na materskej dovolenke sa dá aj privyrobiť. Časovo menej náročná práca vám prinesie do rozpočtu peniaze navyše. Pozrite sa, aké sú možnosti.

Hádam nikoho dnes nenapadne povedať, že materská dovolenka je dovolenkou v pravom zmysle slova. Napriek vyťaženosti pri starostlivosti o dieťa je to však obdobie, kedy žena či muž nemusia chodiť do práce na plný úväzok.

Chvíle, kedy dieťa spí, alebo sa mu venujú iní členovia rodiny, môže mama na materskej stráviť aj tým, že si bude privyrábať.

Ak ste v takejto situácii a chcete si k materskej zarobiť, existuje riešenie. Portál o osobných financiách Kiplinger prináša tipy, ako získať peniaze naviac. Nemusíte pritom ani opustiť byt. Pri väčšine stačí mať pripojenie na internet a počítač.

  • online prieskumy

Vypĺňanie online dotazníkov môže byť rýchly spôsob, ako si zarobiť. Rátať treba s tým, že jednému dotazníku budete musieť venovať od 5 do 25 minút, aby ste ho vyplnili.

Systém funguje tak, že zbierate body za každý kompletný dotazník. Za body môžete získať darčeky od známych spoločností. Že takáto forma zárobku funguje aj na Slovensku, potvrdzujú aj návštevníčky portálu Modrý koník.

"Ja robím dotazníky. Niektoré za financie, niektoré za darčeky. Napríklad 10 -eurová poukážka do kníhkupectva pred Vianocami poteší," opisuje diskutujúca, ako si privyrába na materskej.

  • doučovanie

Ak sa vyznáte v špecializovanom odvetví alebo máte vyštudovaný zaujímavý odbor, môžete pomáhať pár hodín v týždni študentom. Ako? Nájdite si niekoho na doučovanie online. V zahraničí existujú už aj online portály, kde sa spájajú tí, čo chcú učiť, s tými, ktorí potrebujú pomôcť.

Riešením je aj osobné doučovanie, kedy bude žiak chodiť k vám, prípadne vy k nemu. Takáto aktivita zvyčajne netrvá dlhšie ako 1 hodinu a môžete si slušne zarobiť.

  • opatrovanie detí

Ak si na to trúfate, môžete vypomáhať v starostlivosti o dieťa inej žene alebo viacerým ženám.

"Opatrujem ďalšie dieťa pracujúcej mamičky. Je len o pár mesiacov staršie ako moje," hovorí o svojej skúsenosti návštevníčka portálu Modrý koník. Dieťa si naopak môžete nechať aj postrážiť, zatiaľ čo vy budete zarábať.

Pri takejto forme výpomoci však nemusí vždy ísť o peňažnú protihodnotu. Ak si napríklad so spoľahlivou kamarátkou navzájom postrážite deti, bude mať každá čas napríklad na nákupy alebo väčšie upratovanie.

01 - Modified: 2024-03-04 23:00:00 - Feat.: - Title: Jozef Mihál: Priemerná mzda sa zvýšila. A ďalej? 02 - Modified: 2023-06-30 11:52:26 - Feat.: - Title: O brigády majú okrem študentov záujem aj rodičia na materskej či seniori 03 - Modified: 2023-03-14 16:59:00 - Feat.: - Title: Parlament odmietol návrh, aby pri materskej dovolenke nezanikol poslancovi mandát 04 - Modified: 2020-12-27 08:29:42 - Feat.: - Title: Slovenská tanečníčka trávi materskú dovolenku na čarovnom Bali. Prečo sa tak rozhodla? 05 - Modified: 2020-08-31 13:35:20 - Feat.: - Title: Vláda chce nové dávky pre tehotné. Budúce matky by mali dostať viac ako 200 eur mesačne
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
23. apríl 2024 14:10