Martin Novotný, generálny manažér Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska. FOTO: Cajjak
StoryEditor

Chceme ponúknuť medzinárodným aj domácim návštevníkom hotelov transparentnosť a kvalitu, tvrdí pre HN odborník

23.05.2024, 11:00
  • V Senci sa v dňoch 13. a 14 mája opäť konala konferencia Horeca. 
  • Veľkou témou boli aj zamestnanci v tomto segmente. 
  • Pre hotelierov a gastroprevádzky na Slovensku chceme byť hybným motorom, hovorí generálny manažér Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska Martin Novotný.

Vo februári tohto roka ste sa stali generálnym manažérom Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska, v ktorej ste však už pôsobili aj niekoľko rokov predtým. Na akej pozícii a čomu ste sa venovali?

Počas trojročného pôsobenia v pozícii člena prezídia Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska som sa venoval rôznym oblastiam Horeca. Mojou hlavnou témou bola podpora destinácií turistického ruchu, duálne vzdelávanie, nové technológie s dôrazom na rozvoj slovenského hotelového a reštauračného priemyslu. Keďže aktívne pôsobím v lokalite Vysoké Tatry, pracujem i na zlepšovaní kvality služieb v Horeca, vzdelávaní personálu a na propagácii turistických atrakcií Slovenska. Počas koronakrízy som sa aktívne angažoval v sumarizovaní podkladov k opatreniam a manažovaní očakávaní hotelierov a zamestnancov počas opakovaných lock-downov. Toto obdobie bolo náročné, moja priorita bola poskytnúť potrebnú podporu a vyjadriť sa k aktuálnym opatreniam. Okrem toho som aktívne prispieval k riešeniu energetickej krízy. Moja prax hoteliera mi poskytla dôležitú perspektívu na štruktúru cien energetických vstupov v Horeca. Dlhoročné skúsenosti s podnikaním v oblasti hotelierstva a reštauračného priemyslu mi poskytli cenné znalosti a nadhľad, ktoré teraz využívam aj v pozícii generálneho manažéra, kde mám možnosť riadiť a ovplyvňovať širšie stratégie a iniciatívy Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska.

Čo je vaším cieľom v novej funkcii?

Vidím asociáciu ako dynamickú a prosperujúcu organizáciu, ktorá bude aktívnym hybným motorom pre rozvoj hotelového a reštauračného priemyslu na Slovensku. Moja vízia spočíva v posilnení spolupráce medzi členmi, vládnymi inštitúciami a ostatnými zainteresovanými stranami s cieľom dosiahnuť udržateľnosť a konkurencieschopnosť odvetvia. Som presvedčený, že iba úzka spolupráca a synergia nám umožnia dosiahnuť rast a zvýšiť konkurencieschopnosť nášho odvetvia. Mojimi témami sú najmä rozvoj programov na odbornú prípravu a vzdelávanie zamestnancov, Duálne vzdelávanie ako prirodzená cesta prípravy študentov pre prax, celoživotné vzdelávanie, udržateľnosť a digitalizácia v Horeca. Prioritou pre najbližšie obdobie je aktívna implementácia jednotného systému klasifikácie ubytovacích zariadení, ktorá bude vychádzať zo spoločného katalógu klasifikačných kritérií hotelov Hotestars Union. Táto klasfikácia garantuje transparentnosť kvality hosťom a hoteliérom vo viac ako 22-tisíc klasifikovaných hoteloch v členských štátoch európskej únie.

V dňoch 13. a 14 mája sa opäť koná konferencia Horeca, kde sa pravidelne stretáva odborná verejnosť a podnikatelia z tohto segmentu. Ktorým kľúčovým témam bude venovaná?

Konferencia Horeca v Senci, s headline „Set up the future“ ponúka zaujímavý odborný program, ktorý sa venuje štyrom okruhom. Konkrétne know how, data, HR a Networking essential. Teší ma, že po pandemickej prestávke sme znovu otvorili súťaž Hoteliér roka.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 69% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-08-23 09:06:35 - Feat.: 1 - Title: Musíme dopĺňať pracovníkov zo zahraničia, migráciu pracovnej sily však treba regulovať 02 - Modified: 2024-04-23 21:32:21 - Feat.: 1 - Title: Športové hnutie si chváli nové ministerstvo. Keketi hľadá možnosti na podporu aj z Tiposu 03 - Modified: 2024-04-11 14:31:29 - Feat.: 1 - Title: Zahraniční turisti sa húfne vrátili na Slovensko, na rekord nechýbalo veľa
01 - Modified: 2024-11-19 12:52:06 - Feat.: - Title: Podnikanie je hlavný rozdielový faktor ekonomických systémov pred a po roku 1989 02 - Modified: 2024-11-14 23:00:00 - Feat.: - Title: Za jedlo z reštaurácie si priplatíte už čoskoro. Tentoraz na ceny tlačia výpadky kľúčovej suroviny 03 - Modified: 2024-11-10 08:56:21 - Feat.: - Title: Domácnosti štát pred najhorším ochránil. No lacný raj energií má na Slovensku aj tak obete 04 - Modified: 2024-10-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Manželia Gogolovci z Takoy: Chceme ukázať, že má zmysel vrátiť sa domov. Čo je ich konkurenčná výhoda? 05 - Modified: 2024-10-01 16:25:00 - Feat.: - Title: Seriál HN Chcem byť exportér: Prečo sa verejná inštitúcia musí pozastavovať nad svojou reputáciou a brandingom
menuLevel = 2, menuRoute = prakticke-hn/poradenstvo, menuAlias = poradenstvo, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. november 2024 17:47