StoryEditor

Pri Čaputovej ide Štefunkovi o niečo iné. Mistríkov krok bol slabošský, tvrdí Cigániková

27.02.2019, 10:10
Autor:
klkl
Kandidátka Progresívneho Slovenska nemá podľa poslankyne SaS šancu na zvolenie.

Robert Mistrík sa nemal vzdať a Zuzana Čaputová nemá šancu. Tvrdí to poslankyňa opozičnej SaS Janka Cigániková. Liberáli v prezidentských podporovali práve Mistríka, ktorý patril k zakladajúcim členom strany. Po jeho odstúpení však strana prostredníctvom jej predsedu oficiálne podporila kandidátku Progresívneho Slovenska (PS) Čaputovú. 

S Mistríkovým krokom však nesúhlasia všetci členovia SaS. "Miesto ústupu mal už v tejto fáze zabojovať, zlepšiť kampaň, ísť medzi ľudí, zamakať. To čo spravil pre mňa nie je v tomto štádiu boja žiadna frajerina," napísala o Mistríkovi Cigániková v statuse na Facebooku.

Ficovi sa otvoria dvere na Ústavný súd

​Síce zároveň priznáva, že Čaputová jej bola od začiatku "ľudsky" sympatickejšia, podľa poslankyne liberálov nemá šancu. A to práve pre jej liberálne hodnoty. "Adopcie homosexuálmi, marihuana, potraty, migranti, eutanázia, rozvod ... My liberáli už vieme niečo o tom, aké ťažké je o týchto témach hovoriť na Slovensku," píše Cigániková s tým, že Čaputovú bude aj tak voliť.

"Už vidím, ako ju budú voliť niekde na Orave. Priala by som si to, ale nebudú. Jednoducho nemá šancu aj keby sme sa všetci roztrhli. Prezidentské voľby rozhodne väčšina, nie bratislavská smotánka," dodáva poslankyňa.

Tá v statuse ďalej naznačuje, komu môže táto situácia najviac vyhovovať. "Pán Mistrík bol jediný súčasný kandidát, ktorý mohol reálne poraziť SefčoFICA, pretože by ho volili aj konzervatívnejší aj čaputovci," píše Cigániková s tým, že v danej situácii sa prezidentom stane kandidát Smeru a Robertovi Ficovi sa otvoria dvere na Ústavný súd. 

Odniesli si to najmä progresívci

Cigániková je však kritická predovšetkým k Progresívnemu Slovensku a jeho predsedovi Ivanovi Štefunkovi. Poslankyňa pripomína jeho ľavicovú orientáciu, že bol členom SDĽ a voličom Smeru.

Štefunkovi podľa Cigánikovej nejde primárne o Čaputovej víťazstvo v prezidentských voľbách, ale len o poslinenie značky jeho strany. "Zaujíma ich len vlastný rast," píše Cigániková.

"Aby sme sa ešte nečudovali, ako progresívci, chúďatká nevinné, budú musieť ísť vládnuť so Smerom, lebo nič iné im akože nezostane," píše poslankyňa a dodáva, že "členovia PS ani netušia, na čo sú použití."

"Niektorí sa potom naštvú a odídu na protest zo strany, ale to už Slovensku bude prd platné," dodáva poslankyňa. 

01 - Modified: 2024-04-19 17:09:37 - Feat.: - Title: Čaputová podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu. Českou ju využije na pomoc Kyjevu 02 - Modified: 2024-04-19 12:26:58 - Feat.: - Title: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti, tvrdí prezidentka 03 - Modified: 2024-04-18 11:12:24 - Feat.: - Title: Čaputová povýšila a vymenovala generálov ozbrojených síl 04 - Modified: 2024-04-17 16:17:47 - Feat.: - Title: Prezidentka sa rozlúčila s Nitrianskym krajom symbolicky na zámku 05 - Modified: 2024-04-16 12:44:58 - Feat.: - Title: Čaputová poďakovala Dudovi za spoluprácu počas náročného obdobia. Dostala najvyššie štátne vyznamenanie
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
19. apríl 2024 19:54