StoryEditor

Toto je 5 zelených životabudičov pre vašu pleť

08.04.2015, 11:18
Autor:
stlstl
Detoxikáciu si po zime zaslúži nielen vaše telo, ale aj pokožka. Takto jej dodáte novú energiu.

Avokádo

Aby ste vôbec mohli avokádo použiť, musíte ho správne kúpiť. A ako zistíte, že je avokádo zrelé a vhodné na použitie? Skúste doň mierne zatlačiť, malo by byť mäkké. Zelená šupka by sa mala úplne jednoducho odstrániť, vnútro avokáda by malo mať konzistenciu zmäknutého masla. Avokádová maska vám zjemní pleť, po zime ju zhydratuje a urobí ju vláčnou. Vraj vracia mladistvý vzhľad a vyhladzuje vrásky. Na tvár si ho nanášajte rozmiešané s bielym jogurtom.


Snímky: flickr


Uhorka

Síce obsahuje veľa vody, ale zároveň aj veľa živín. Uhorka je výborná voľba do jarného jedálnička, pretože podporuje trávenie, hydratuje organizmus, má výborné detoxikačné účinky. Bol by hriech nevyužiť jej výborné vlastnosti na sviežu pleť. Uhorka pleť vyčistí, hydratuje, sťahuje póry a pekne vypína. Mimochodom vraj odstraňuje aj nechcené kruhy a opuchy pod očami.


Špenát

Máte pocit, že vaša pokožka akosi rýchlo starne? Doprajte jej viac vitamínu C, ktorý sa nachádza napríklad v špenáte. Špenát zbaví vašu pleť únavy, je dobrý na rôzne kožné problémy. A ako ho treba konzumovať? V surovom stave ako súčasť mixovaných zeleninovo-ovocných štiav alebo ako súčasť rôznych listových šalátov.

 

Zeler

Zeler vraj obsahuje vyše osemdesiat zdraviu prospešných vitamínov a minerálov. Pomáha pri chudnutí, zlepšuje metabolizmus, ale aj zvyšuje plodnosť. Považuje sa za afrodiziakum. Zelerové stonky majú síce špecifickú chuť, ale oplatí sa na ňu zvyknúť. Najmä v prípade, že máte pleť podráždenú a objavujú sa na nej vyrážky. Zeler vraj vie pleť zbaviť nechcených nečistôt.


Žihľava

Nezabudnime na najtypickejšiu „burinu“ v našich končinách. Ale pripomeňme si, že táto „burina“, ktorá vás navyše aj popŕhli, obsahuje ešte viac prospešných látok pre naše zdravie ako napríklad špenát. Žihľava je napríklad výborná pre diabetikov, pretože znižuje hladinu cukru v krvi. Obsahuje veľa železa, žihľavový čaj vyplavuje z tela škodliviny. A ako pomáha pleti? Zbavuje ju akné a vyrážok. Upokojuje ju a zbavuje únavy.



Článok bol uverejnený v magazíne Fit život.

01 - Modified: 2007-05-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Skinhedovi hrozí päť rokov
01 - Modified: 2024-04-20 07:00:00 - Feat.: - Title: Menej je niekedy viac: Vďaka skinimalizmu bude vaša pleť prirodzenejšia a autentickejšia 02 - Modified: 2024-01-29 16:43:55 - Feat.: - Title: Nechajte pleť dýchať: Toto sa stane, ak ju aspoň na pár dní oslobodíte od líčidiel a mejkapu 03 - Modified: 2024-01-16 07:51:28 - Feat.: - Title: Najväčší nepriatelia krásy: V dosiahnutí vysnívanej pleti vám bráni kofeín, mobil, ale aj táto každodenná činnosť! 04 - Modified: 2023-12-11 15:31:37 - Feat.: - Title: Nároky pleti sa v zime menia: Takto by mala vyzerať vaša zimná skincare 05 - Modified: 2023-11-20 09:21:44 - Feat.: - Title: Šípkový olej viditeľne prospieva ženskej kráse: Vyrieši dokáže tieto nedokonalosti a kožné problémy
menuLevel = 2, menuRoute = science/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = science, homepage = false
25. apríl 2024 06:00