Ľudia nevedia rozlišovať medzi kvalitou a neškodnosťou potravín, rieši to nová legislatíva.
Viac ako 42 miliónov Európanov si nemôže dovoliť kvalitné jedlo, pritom každoročne končia v európskych kontajneroch potraviny za miliardy. Polovica takéhoto odpadu pochádza podľa úniových štatistík z našich chladničiek. Slováci pritom podľa európskych štatistík vyhadzujú viac ako Česi či Maďari. Zákony preto mení Brusel aj naše ministerstvá.
Problémom je strach
Dve tretiny Slovákov majú problém správne rozumieť rozdielu v označení dátum spotreby a minimálna trvanlivosť. V druhom prípade ide len o odporúčanie a potraviny sú zdravotne v poriadku aj...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-11-21 15:55:40 - Feat.: - Title: Šéf Tatranskej mliekarne pre HN: vyvážame na Balkán aj do Nemecka, výrobu plánujeme rozšíriť aj o luxus
02 - Modified: 2024-11-12 23:00:00 - Feat.: - Title: Známy diskont prišiel s cenovou revolúciou – ako prvý znížil DPH
03 - Modified: 2024-11-09 23:00:00 - Feat.: - Title: Hrozby v tabletkách. Aké sú nebezpečné kombinácie liekov a potravín?
04 - Modified: 2024-11-08 15:00:00 - Feat.: - Title: Prvá pomoc z komory na boľavé hrdlo: Vyskúšajte tieto jednoduché, ale mimoriadne účinné tipy
05 - Modified: 2024-11-08 10:00:00 - Feat.: - Title: Ako to bude ďalej s preplácaním bezlepkových potravín? Rezort zdravotníctva pripúšťa zmeny