StoryEditor

Nálepky nemali všade

Hoci Národná diaľničná spoločnosť ubezpečovala, že už od 27. decembra minulého roka je distribúcia diaľničných nálepok bezproblémová, ešte včera na niektorých predajných miestach chýbali.

Hoci Národná diaľničná spoločnosť ubezpečovala, že už od 27. decembra minulého roka je distribúcia diaľničných nálepiek bezproblémová, ešte včera na niektorých predajných miestach chýbali.
Žiadne nálepky nemali napríklad na čerpacej stanici OMV v Lučenci. Podľa pracovníka čerpačky by mali byť v priebehu týždňa v ponuke. Na pumpách Slovnaftu v Tornali a v Rožňave boli k dispozícii všetky druhy známok pre osobné vozidlá, pre nákladné však nie.
Nálepky chýbali aj v Martine na čerpacej stanici ESSO na Ulici francúzskych partizánov. Podľa zamestnanca pumpy ich majú objednané a začnú ich predávať v najbližších dňoch.
Za jazdu bez nálepky hrozí vodičom bloková pokuta vo výške trojnásobku hodnoty ročnej diaľničnej známky. V správnom konaní sa môže vyšplhať až na desaťnásobok. Podľa vyjadrenia polície by však vodiči nemuseli na nedostatok nálepiek doplatiť. "Ak by vznikol problém s nedostatkom nových diaľničných nálepiek, určite nebude polícia vodičov tvrdo pokutovať," povedal hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Korch. Pripomína, že ak sa podobný problém objavil v minulosti, polícia vodičom bez nálepky iba dohovárala.

01 - Modified: 2003-02-05 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ergo poisťovňa s miliardovým poistným 02 - Modified: 2003-02-05 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Powell: Saddám má nebezpečné zbrane a použije ich
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 06:54