StoryEditor

Sulíkovci si vedia predstaviť, ako by spolupracovali s Ficom na vyšetrovaní

01.03.2018, 10:15
Poslanci SaS na brífingu hovoria o tom, že Ficovi dezinformácie nepomôžu.

Sme nútení skonštatovať, že do policajných verzií treba zahrnúť aj Roberta Fica a jeho možné prepojenie na taliansku mafiu, vyhlásil na tlačovej konferencii Ľubomír Galko z SaS.

„Inak si neviem predstaviť jeho hysterické útoky na nás, opozíciu,“ popísal Galko. „Fico miesto toho, aby umožnil priechod spravodlivosti, útočí ako zmyslov zbavený na opozíciu,“ tvrdil podpredseda SaS.

„Aké dôvody mohli z Roberta Fica urobiť nepríčetného politika?“ pýtal sa Galko. Robert Fico je podľa neho dôvodne podozrivý z účasti na organizovanom zločine. „Takto sa správajú len páchatelia a spolupáchatelia,“ vyhlásil.

„Máme dôvodnú obavu, že organizovaný zločin, pripravuje verejnosť na falošný, vyfabrikovaný motív vraždy,“ povedal a dodal, že vidí paralelu s vraždou Róberta Remiáša.

Slulíkovci žiadajú policajného prezidenta Tibora Gašpara aj Roberta Kaliňáka, aby prestali informovať verejnosť o priebehu vyšetrovania. Chcú, aby o ňom informoval iba Jaromír Čižnár alebo ním poverená osoba.

„Strany Most-Híd a SNS teraz kalkulujú, kedy je správne opustiť vládu, aby nestratili svoju tvár a vyhliadky v predčasných voľbách. Sme pripravení aj to, že sa vláda pre vnútorné rozpory rozpadne,“ zakončil Galko.

Lucia Ďuriš Nicholsonová poukázala na to, že ako podpredsedníčka parlamentu vôbec netuší, kde sa v súčasnosti nachádza predseda Andrej Danko.

Nicholsonová si vie predstaviť istú formu spolupráce opozície aj s koalíciu. Práve na zomknutie týchto dvoch táborov vyzýval premiér Robert Fico. „Mohol by to byť uznávaný konzultant do vyšetrovacieho tímu. Ten by mohol byť aj zo zahraničia,“ vysvetlila. Na jeho mene by sa mali dohodnúť.

"Mohli by sme vyzvať Roberta Fica, že ak myslí vážne slová o spolupráci, toto je najlepšia možnosť," vyhlásila. Teraz strana SaS bude hľadať meno tohoto odborníka a zároveň dohodu v opozícii.

01 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 02 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ 03 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 04 - Modified: 2024-04-15 15:39:49 - Feat.: - Title: PS a SaS nepodporia schôdzu k odvolávaniu ministerky Dolinkovej. Zvolať ju chcelo Matovičovo hnutie 05 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 02:16