Veronika RemišováPavol Funtál
StoryEditor

Remišová upozorňuje na podozrivý tender, v ktorom súťažila firma Bonul

06.04.2018, 17:12
Autor:
TASRTASR
Poslankyňa Veronika Remišová upozornila, že podobný scenár sa odohral pri súťaži firiem Bonul a BMN Security aj v minulosti.

Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) a Protimonopolný úrad (PMÚ) SR by mali preveriť verejné obstarávanie, v ktorom sa zúčastnila firma Bonul nitrianskeho podnikateľa Miroslava Bödöra. Myslí si to poslankyňa opozičného hnutia OĽaNO Veronika Remišová, ktorá sa obrátila s podnetmi na tieto úrady.

Remišová totiž upozornila, že v ten istý deň, keď podal Robert Fico (Smer-SD) demisiu, uzatvoril Zbor väzenskej a justičnej stráže zmluvu o vybudovaní bezpečnostného systému v hodnote viac ako 8,5 milióna eur.

Do verejného obstarávania sa podľa poslankyne zapojili tri spoločnosti - Adotel-Hex zo Žiliny a spoločnosti Bonul a VEL Security (predtým BMN Security) z Nitrianskeho okresu. Víťazom verejného obstarávania sa stala práve spoločnosť VEL Security, ktorá bola podľa hnutia OĽaNO v minulosti prepojená na druhého súťažiaceho – SBS Bonul.

Remišová upozornila, že podobný scenár sa odohral pri súťaži firiem Bonul a BMN Security aj v minulosti, keď médiá priniesli podozrenia z prepojenia oboch firiem. Pri verejnom obstarávaní takisto nie sú podľa hnutia zverejnené príslušné dokumenty, ktoré by sa zverejňovať mali.

"Nedávno vyšli vo viacerých médiách články o aktivitách nitrianskeho podnikateľa Miroslava Bödöra a jemu blízkych ľudí, o ktorých písal aj zavraždený novinár Ján Kuciak. Najvýraznejšie a najznámejšie sú aktivity jeho firmy Bonul, okrem iného pozoruhodná úspešnosť firmy pri štátnych zákazkách v réžii nominantov strany Smer-SD," opísala Remišová.

Zdá sa však podľa nej, že skupina tohto podnikateľa a okruh spriaznených firiem je oveľa širší.

"Po vražde Jána Kuciaka sme žiadali, aby polícia objektívne preverila a vyšetrila všetky kauzy, o ktorých Ján Kuciak písal, vrátane tých, ktoré sa týkajú nitrianskeho podnikateľa. No ťažko uveriť tomu, že naozaj príde spravodlivosť, ak policajný prezident Tibor Gašpar je rodina s nitrianskym oligarchom," doplnila Remišová.

01 - Modified: 2024-03-24 09:08:01 - Feat.: - Title: Remišová gratuluje Korčokovi, druhé kolo označila za výzvu pre spoločnosť 02 - Modified: 2023-10-28 12:35:55 - Feat.: - Title: Miroslav Bödör: Fico si na večierku Bonulu urobil obraz o tom, že SBS nie sú len výpalníci (archívny rozhovor) 03 - Modified: 2023-10-28 12:17:45 - Feat.: - Title: Zomrel Miroslav Bödör. 74-ročný oligarcha vlastnil bezpečnostnú službu Bonul a s Ficom sa stretával na poľovníckej chate 04 - Modified: 2023-04-17 15:56:56 - Feat.: - Title: Bödör končí na čele Bonulu. V známej bezpečnostnej firme bude pôsobiť ako konzultant 05 - Modified: 2023-03-09 10:48:22 - Feat.: - Title: Remišovej rezort vyhlási výzvy pre najmenej rozvinuté regióny za viac než 12 miliónov eur
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 15:34