StoryEditor

Sulíkovci ukázali schému, ako podľa nich bödörovci ovládajú políciu

18.04.2018, 15:25
Autor:
TASRTASR
Podľa strany SaS z polície unikajú závažné informácie, ktoré nasvedčujú ovládnutiu NAKA nitriansko-trenčianskou klikou.

Opozičná politická strana SaS žiada, aby boli zo svojich funkcií v Policajnom zbore (PZ) odvolaní riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Peter Hraško a šéf inšpekcie Ministerstva vnútra (MV) SR Milan Lučanský.

Na stredajšej tlačovej konferencii o tom informovali poslanec Národnej rady (NR) SR a podpredseda SaS Ľubomír Galko a podpredsedníčka NR za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Vyšetrovateľom podľa jej názoru šéfujú nekompetentní ľudia bez kariérneho rastu, "ktorých do vedenia NAKA pretlačila veľmi silná skupina nitriansko-trenčianska, a teda reálne známa skupina Bödörovcov, a strana Smer-SD".

"Žiadame, aby z policajných funkcií odstúpili alebo boli odvolaní riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško a šéf inšpekcie ministerstva vnútra Milan Lučanský. Tieto dve pozície a noví ľudia na nich sú nutnou, nie však postačujúcou podmienkou, aby sme vôbec mohli rozmýšľať o nejakom očistení NAKA od nekompetentných a zaviazaných ľudí," povedal Galko.
NAKA, ktorá mala byť elitným útvarom, je podľa neho v rozklade a prešpikovaná "pochybnými živlami, u ktorých je podozrenie, že sú súčasťou organizovaného zločinu v tomto štáte".

Zároveň nepokladá za normálne a správne, aby prezident PZ, ktorý je podľa neho za terajší stav NAKA zodpovedný, zotrval vo svojej funkcii ešte mesiac a pol.Nicholsonová skonštatovala, že odchod Tibora Gašpara z funkcie policajného prezidenta neznamená, že sa v polícii niečo reálne zmení.

"Po šiestich rokoch vedenia Policajného zboru Gašparom totiž došlo k absolútnemu rozkladu Policajného zboru, predovšetkým NAKA, ktorá mala byť elitnou organizáciou. Namiesto toho je dnes NAKA predĺženou rukou organizovaných skupín, politických alebo ekonomických," uviedla.

01 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 02 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 03 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 04 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 05 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 11:24