StoryEditor

Matovič: A čo, že som kúpil pozemky od Majského? Celé je to hra Smeru

02.05.2018, 13:34
Autor:
klkl
Igor Matovič na tlačovej konferencii obhajoval nákup pozemkov od Jozefa Majského.

Opozičný poslanec Igor Matovič (OĽaNO-NOVA) dnes na tlačovej konferencii obhajoval nákup pozemkov v Trnave, ktoré mal kúpiť od podnikateľa Jozefa Majského obvineného z tunelovania nebankoviek Horizont a BMG Invest. O tomto obchode dnes informoval denník Plus 1 Deň.

Podľa neho na tom nákupe nebolo nič zlé, keďže on nikdy s Majským nespolupracoval. „Akú verejnú zákazku som obhajoval pre podnikateľa Majského? Vybavil som mu privatizáciu?“ obhajoval sa Matovič s tým, že v čase, keď dané pozemky kúpil bol len začínajúcim podnikateľom.

S Majským nič nemal

„Čo som ja pre Majského urobil?“ pýtal sa Matovič s tým, že na jeho nákupe nemalo byť nič zlé. Za rovnakých podmienok mali podľa Matoviča pozemky od Majského v rovnakom čase kúpiť stovky iných ľudí.

„Pre mňa to bol človek, ktorý sa za Mečiara za babku dostal k obrovskému areálu, ktorý rozpredával,“ dodal poslanec na margo toho, že on v tom čase neriešil, kto je Jozef Majský. „Ja som s Majským nikdy nič nemal. To že mi predala jeho firma nejaký pozemok a čo?" dodal líder obyčajných.

Posudok neriešil

Plus 1 Deň vo svojom článku naznačoval, že Matovič kúpil pozemky od Majského pod cenu, nakoľko na základe znaleckého posudku boli nacené na vyššiu hodnotu, než za čo ich kúpil šéf obyčajných. Na túto nezrovnalosť sa ho pýtali novinári aj na tlačovej konferencii.

„Vy si myslíte, že vždy sa každá nehnuteľnosť kupuje za cenu ako je na znaleckom posudku?“ pýtal sa spätne Matovič. „Vy by ste riešili, aký tam je znalecký posudok? No mňa to absolútne nezaujímalo. Mňa zaujímalo, či to za čo to Sipox Holding ponúka je porovnateľné s cenami ostatných pozemkov, či na to dokážem mať peniaze, len to ma zaujímalo,“ vysvetľoval Matovič.

Objednávka Smeru

"Vieme, aká redaktorka to písala a aké na objednávku články píše," naznačil Matovič, že celý článok vyšiel na objednávku Smeru. „Ak by pani Ruttkayovej išlo o pravdu a nie o podsúvanie vecí, keď jej zo Smeru dali zmluvy z katastra, lebo nijak inak sa k tým zmluvám nevie dostať, tak na tej zmluve rovno má, že tam bola aj druhá firma, ktorá zároveň s nami kupovala. Rovno na tej zmluve má napísané, že aj tam bol ten znalecký vyšší, ako to kupovali,“ povedal ďalej Matovič.

„Toto hrá Smer a myslí si, že takýmto spôsobom ma vtiahne do žumpy, v ktorej sú obyvatelia Sakovci a Druckerovci,“ uzavrel opozičný poslanec.

01 - Modified: 2024-04-27 14:57:39 - Feat.: - Title: Rezort životného prostredia chce zaviesť opatrenia na ochranu pobrežných pozemkov 02 - Modified: 2024-04-25 15:11:42 - Feat.: - Title: Spoločnosť Winkelmann od štátu kupuje pozemky v priemyselnom parku, postaví tam závod 03 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 04 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 05 - Modified: 2024-04-15 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo robiť, ak máte spory so susedmi? V spolupráci s expertmi vám prinášame 20 otázok a odpovedí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. apríl 2024 22:19