StoryEditor

Veľké zmeny v polícii. Saková oficiálne oznámila, že Gašpara nahradí Lučanský

30.05.2018, 13:30
Doterajšieho riaditeľa inšpekcie ministerstva vnútra vymenovala v stredu do funkcie policajného prezidenta ministerka vnútra.

Zmeny vo vedení polície 15:30 "Lučanský je ľavou rukou Kaliňáka" „Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) je pravou rukou jej predchodcu Roberta Kaliňáka (Smer-SD) a nový policajný prezident Milan Lučanský je jeho ľavou rukou," komentoval poslanec OĽaNO Gábor Grendel. 15:29 Konzultácia s Pellegrinim Osobu Lučanského ministerka konzultovala s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD), s ktorým podľa jej slov došla k zhode po tom, ako mu vysvetlila všetky jeho medializované kauzy a priblížila previerku NBÚ, ktorou prešiel. 15:16 Reakcia Iniciatívy Za Slušné Slovensko „Premiér Peter Pellegrini a ministerka vnútra Denisa Saková evidentne nepochopili, čo sa v krajine za posledné mesiace stalo. Nominácia pána Lučanského dokazuje, že Denisa Saková stále zostáva ničím iným ako Kaliňákovou pravou rukou a nebude ani len predstierať, že chce zmenu v štýle vedenia ministerstva vnútra a polície. Premiér Pellegrini, ktorý vyhlasoval, že chce takého policajného prezidenta, o ktorom nebude mať verejnosť žiadnu pochybnosť, dnes ukázal, že stále musí poslúchať Fica a Kaliňáka. Inak je len ťažko vysvetliteľné, prečo súhlasil s tým, aby bol policajným prezidentom človek, ktorý viedol policajnú inšpekciu a zametal pochybenia pri kauzách „našich“ ľudí pod koberec a ktorý nevie jasne vysvetliť to, odkiaľ vzal peniaze na dom na Floride," píše sa v reakcii Iniciatívy Za Slušné Slovensko. 15:13 Reakcia Borisa Kollára "S pánom Lučanským na poste šéfa Policajného zboru nemáme  problém. Nie je spájaný so žiadnymi oligarchami. Čo sa týka kauzy okolo bytu na Floride to je hlúposť. Apartmán na Floride kúpite lacnejšie ako byt v Petržalke," reagoval šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár na nového šéfa polície Milana Lučanského. 15:09 Naživo: Matovičovci reagujú na nového policajného šéfa Lučanského 14:41 Gašpar do politiky? Zvažujem všetky možnosti „Zvažujem všetky možnosti. Možno aj takúto," reagoval Tibor Gašpar na otázku, či nezvažuje vstup do politiky. 14:32 Saková: Inak by ho Kiska nevymenoval „Ak by boli pochybnosti, tak by ho prezident Kiska nevymenoval v roku 2016 do funkcie šéfa Inšpekcie," povedala Saková. 14:30 Saková obhajuje Lučanského „Prešiel kompletnou finančnou kontrolou. Tá bola ukončená a pred dvomi mesiacmi dostal previerku na PT, kde prešiel aj detektorom lži. Boli to krivé obvinenia," povedala Saková o kauze Lučanského s bytom na Floride. 14:27 "Netreba ma nejako zvlášť predstavovať, väčšine som známy," hovorí Lučanský. 14:25 Gašpar sa lúčil Na brífingu vystúpil aj končiaci šéf Tibor Gašpar, ktorý zhodnotil svoje pôsobenie.

14:19 Saková pripomína, že vďaka Lučanskému sú ľudia ako Mikuláš Černák vo väzení. 14:19 Maškarová a Bozalka Za prvú viceprezidentku vymenovali plukovníčku Janu Maškarovú, informuje ministerka Saková. Viceprezidentom Policajného zboru bude aj Róbert Bozalka. 14:17 Saková ďakuje Gašparovi Saková ďakuje Gašparovi za "skutočne veľmi dobre odvedenú prácu počas šiestich rokov." 14:17 Saková potvrdila Lučanského Denisa Saková na brífingu potvrdila, že novým šéfom polície bude Milan Lučanský.
13:14 Kiska kritizuje postup Sakovej ​Ministerka vnútra Denisa Saková sa s prezidentom Andrejom Kiskom neradila v otázke nového vedenia Policajného zboru. Kiska to uviedol  Kiska po stretnutí so študentmi na jednom z bratislavských gymnázií.
"Pred hodinou som sa z médií dopočul nejaké meno. Som smutný, že sa to dozvedám z médií. Neviem, či to bude pravda, ale žiadna diskusia so mnou nebola prevedená," povedal Kiska.
Zdroj: TASR/Michal Svítok
13:13 Lučanský vo februári tohto roka musel čeliť kritike ohľadne jeho domu na Floride, ktorý mal získať za nelegálne peniaze. 13:13 Lučanský pôsobil doteraz ako riaditeľ inšpekcie ministerstva vnútra. Maškarová pôsobila ako zástupkyňa riaditeľa Národnej protizločineckej jednotky. 13:11 Šéfom polície bude Lučanský Novým šéfom polície sa stane Milan Lučanský. Novou viceprezidentkou policajného zboru bude Jana Maškarová.

01 - Modified: 2024-04-19 20:14:18 - Feat.: - Title: Polícia oznámila totožnosť muža, ktorý sa zapálil pred súdom s Trumpom. Motivovali ho konšpirácie 02 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 03 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 04 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 05 - Modified: 2024-04-15 16:11:47 - Feat.: - Title: Na území Žilinského kraja zistili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 05:25