Vladyka Milan ChauturTASR
StoryEditor

Obvinený biskup sa bráni: Bol to neformálny rozhovor. A zrazu mi povedala, že som ju obťažoval

20.09.2018, 00:00
Autor:
lmlm
Biskup Milan Chautur priznal, že za ním televízia bola.

Slovenský biskup, vladyka Milan Chautur, reagoval na sociálnej sieti na obvinenia zo sexuálneho obťažovania šesťročného dievčaťa.

Na tento prípad upozornil teológ a bývalý kňaz Miroslav Kocúr v rozhovore pre Denník N priznal, že vie o prípade slovenského biskupa, ktorý zneužíval deti. Ako uviedol Kocúr, existuje nahrávka istej televízie, v ktorej biskupa konfrontovali priamo jeho obete.

Priznal, že televízia za ním bola

Biskup Chautur priznal, že za ním televízia bola. "Nakoľko biskup je ľuďmi často "chápaný" ako cirkev, okolo ktorej sa dnes vedú veľké dišputy, chcem reagovať na mnohé mediálne zásahy do cirkvi cez rozličné kauzy. Pretože aj mne sa ohlásila televízia s tým, že chcú natočiť pri príležitosti mojich jubileí dokument Návraty a stretnutia a to s veriacimi medzi ktorými som kedysi pôsobil. Namiesto veriacich však prišiel len jeden kameraman s jednou pani, ktorá si založila rodinu v Anglicku a v závere neformálneho rozhovoru mi zrazu povedala - a vy ste ma obťažovalim," píše biskup Milan Chautur s tým, že jeho odpoveď bola "To nemyslíš vážne."

"Odpovedal som prekvapene, lebo sme sa bavili na celkom bežné témy o ich rodine. Potom mi ukazovala obrázok z časopisu Slovo, kde na kolenách mi sedí dievčatko nášho kňaza s tým, že mi zdôrazňovala - takto som kedysi sedávala aj ja," opisuje biskup.

"Bolo mi jej ľúto"

Dodáva, že mu potom hovorila o tom ako ju hladkal, pritúlil, či pobozkal. "Bolo mi jej ľúto, lebo dieťa pobozkať, pritúliť, či objať je čosi normálne a ľudia to bežne robia stále, samozrejme pokiaľ nemajú postranné úmysly." Hovorí, že tento moment už musel vysvetľovať pred policajným vyšetrovateľom.

"To som potom však musel vysvetľovať až vyšetrovateľovi PZ, nakoľko spomínaná pani aj po spokojnej rozlúčke na Eparchiálnom úrade postúpila vec polícií."

Chautur tvrdí, že je zrejmé, že k tejto iniciatíve spomínanej pani sa ktosi veľmi ochotne mediálne pridal aj napriek negatívnym zisteniam polície. "Preto mi zostáva len veriť, že ľudia nezájdu až tak ďaleko, že prijmú každú zlú správu aj bez riadného vyšetrenia objektívnych skutočností, pre ktoré sú v právnom štáte vytvorené orgány činné v trestnom konaní."

01 - Modified: 2024-04-03 13:00:00 - Feat.: - Title: Pápež František mení stáročné pravidlá pohrebov hlavy cirkvi. Jeho telo nebude vystavené, pochovajú ho na úplne inom mieste 02 - Modified: 2024-03-31 10:33:02 - Feat.: - Title: Veriaci v Krivom slávia sviatky Paschy v drevenom chráme z 19. storočia 03 - Modified: 2024-03-31 09:30:00 - Feat.: - Title: Cirkevný sudca: V poslednom čase je silne cítiť, že mladí sa nedokážu odpútať od rodičov, „prestrihnúť pupočnú šnúru“ 04 - Modified: 2024-03-31 07:24:36 - Feat.: - Title: Kresťania na celom svete slávia pamiatku zmŕtvychvstania Ježiša Krista 05 - Modified: 2024-03-27 22:31:08 - Feat.: - Title: Cirkevní predstavitelia v Jeruzaleme vo veľkonočnom posolstve žiadajú mier v Gaze
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:12