StoryEditor

Lučanský o vyšetrovaní vraždy: Môže prísť k procesným chybám, Krajmer tam nemal čo robiť

05.10.2018, 11:18
Autor:
redred
Dôvodom je fakt, že podľa neho o akcii polície vedelo veľa právnych zástupcov, ktorí mali informácie zo spisu.

Policajný šéf Milan Lučanský pripustil, že vo vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej môže prísť k viacerým procesných chybám, ktoré môžu mať dosah na celé vyšetrovanie.

Lučanský to povedal v rozhovore pre Aktuality.sk.

Hrozia procesné pochybenia

Dôvodom je fakt, že podľa neho o akcii polície vedelo veľa právnych zástupcov, ktorí mali informácie zo spisu.

"Tak sme museli pristúpiť k jej realizácii, aby nedošlo k jej zmareniu. Čo mi je veľmi ľúto, lebo sme mohli túto vec potiahnuť ešte dva mesiace a možno by sa podarilo preukázať aj to, kto je objednávateľ. Teraz na to ideme prácnou cestou, kde budeme verifikovať výpovede. A takto sme si mohli vyskladať všetko," povedal v rozhovore Lučanský.

Vrátil sa aj k tomu, že na začiatku vyšetrovania vraždy bolo veľa chýba, hovorí, že urobili viaceré opatrenia.

"Krajmer tam nemal čo robiť"

Lučanský jasne pomenoval, že na mieste činu nemal čo robiť vtedajší šéf protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry Robert Krajmer. Tvrdí, že to môže sťažiť vyšetrovanie.

"Peter Hraško (riaditeľ NAKA) ako nadriadený tam mohol byť, ale Krajmer tam podľa môjho uváženia nemal čo robiť. Môžu sa stať také veci, že advokát bude považovať všetky dôkazy z miesta činu za nezákonné, lebo sa tam mohla pohybovať osoba, ktorá tam nemala čo robiť," vysvetľuje šéf polície. Lučanský hovoril aj o kontroverznom podnikateľovi Marianovi Kočnerovi, ktorý sa poznal s obvinenou z objednávky vraždy Alenou Zsuzsovou.

Mala pre neho robiť tlmočníčku a Kočner ju mal finančne podporovať, podnikateľ to však odmieta. Kočner sa momentálne nachádza vo väzbe v Leopoldove, kam ho v utorok previezli z Bratislavy.

Nemám konkrétne veci z vyšetrovacieho spisu, nemám k nim prístup, takže vám ťažko poviem, či Kočner je vylúčený alebo nie," skonštatoval policajný prezident.  

01 - Modified: 2024-04-24 13:23:43 - Feat.: - Title: Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu. Stopy vedú do Česka 02 - Modified: 2024-04-23 20:51:29 - Feat.: - Title: Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku 03 - Modified: 2024-04-22 12:00:50 - Feat.: - Title: Polícia vyšetruje požiar 16 áut v Bratislave, páchateľ spôsobil škodu 10-tisíc eur 04 - Modified: 2024-04-21 10:41:06 - Feat.: - Title: Smrť mladíka v Hlohovci vyšetruje polícia ako obzvlášť závažný zločin vraždy 05 - Modified: 2024-04-20 13:03:32 - Feat.: - Title: Počet obvinených príslušníkov ozbrojených bezpečnostných zborov vlani stúpol
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 12:34