StoryEditor

"Keby na mňa Kočner nahučal, tak by som ho kopol, že by mal tenký hlas," reagoval Bugár na správy z Threemy

15.08.2019, 11:02
Autor:
lmlmTASRTASR
Béla Bugár popiera, že by sa s Marianom Kočnerom stretol na dovolenke aj poobede.

Šéf Most Híd Béla Bugár po zverejnených rozšifrovaných správach medzi Marianom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou priznal, že sa Kočnerom na dovolenke nielen pozdravil, ako tvrdil predtým, ale aj sa s ním rozprával.

Kočnera považujem za zlo. A prosím vás, aby ste ma nespájali s pánom Kočnerom. Nestretával som sa s ním, ako niektorí politickí lídri. Nič som s ním nemal. Prvý a poslednýkrát som ho stretol na dovolenke na Maldivách, čo sme si zaplatili sami s manželkou," povedal na brífingu Bugár.

"Vymenili sme si pár viet"

"Počas našej dovolenky si raz prisadol k nášmu stolu počas raňajok. Vymenili sme si pár viet, vtedy sa zbežne spýtal na aktuálnu situáciu doma. Povedal som mu, že to nie je dobré a budeme sa musieť s manželkou vrátiť skôr z dovolenky na Slovensko. Bodka," dodal Bugár. Odmieta však, že by sa s Kočnerom stretol aj poobede, ako naznačuje údajná komunikácia, aj to, že by mal na neho kontroverzný podnikateľ "nahučať".

"Keby na mňa nahučal neznámy človek, tak by som ho kopol niekde, že by mal veľmi tenký hlas," reagoval šéf Most-Híd.

​Zo zverejnenej údajnej komunikácie Kočnera a Zsuzsovej, ktorí sú obvinení z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, tiež vyplýva, že Kočner mal byť v kontakte aj s ďalšími politikmi.

Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) mu mal telefonovať a s bývalým premiérom a predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom sa mal stretnúť.

Reakcie politikov

Koalícia Progresívne Slovensko (PS) - Spolu na sociálnej sieti vyzvala, aby Béla Bugár aj Robert Fico do 24 hodín vysvetlili, prečo sa s Kočnerom radili, alebo aby sa vzdali svojich funkcií. "Rozsah prepojení Mariana K. na jeho generáciu politikov potvrdzuje, že potrebujeme ich výmenu, inak sa nikdy poriadne nevyšetria všetky kauzy napáchané za posledných 20 rokov," dodala za koalíciu Silvia Hudáčková.

Podľa predsedu SaS Richarda Sulíka je Bugár priamym účastníkom zahladzovania škôd "smeráckej vlády" po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

"Béla Bugár v mimoriadne závažnej veci úmyselne oklamal a podviedol celé Slovensko. Bohorovne tvrdil, že sa s Kočnerom týždeň po vražde na Maledivách len pozdravil pri náhodnom stretnutí. V skutočnosti v tom čase s hlavným podozrivým rokoval o tom, ako udržať vládnu koalíciu pri moci. Béla Bugár týmto definitívne stratil akékoľvek morálne právo na zotrvanie v politike," píše sa v reakcii šéfa OĽaNO Igora Matoviča.

Mimoparlamentná strana Maďarské fórum vyzýva predsedu vládneho Mosta-Híd Bélu Bugára, aby okamžite vysvetlil spojenie s Kočnerom a dôvod, prečo strana Most-Híd konala v zhode s jeho záujmami. Uviedla to v reakcii na medializované informácie, že Bugár mal s Kočnerom preberať pád vlády.

"Nebudem sa čiastkovo vyjadrovať, kto komu písal. Musí byť posúdená autenticita a nemyslím si, že je to záležitosť politikov. Spolieham sa na orgány činné v trestnom konaní," uviedol šéf parlamentu Andrej Danko. Kto si zaslúži trest, má ho podľa neho dostať. "A potom môžeme vyvodzovať spoločenské zodpovednosti," doplnil šéf parlamentu.

01 - Modified: 2019-08-14 11:16:35 - Feat.: 0 - Title: Rozšifrované správy z Threemy: Kočner so Zsuzsovou sa po vražde vysmievali z Kuciaka 02 - Modified: 2019-08-14 17:31:55 - Feat.: 0 - Title: "Bojím sa, že to Hranol neustojí." Kočner písal Zsuzsovej o stretnutiach s Ficom 03 - Modified: 2019-08-15 14:32:45 - Feat.: 0 - Title: Danko priznal, že s Kočnerom hovoril dve hodiny: Zsuzsovú som nikdy v živote nevidel 04 - Modified: 2019-08-15 11:30:27 - Feat.: 0 - Title: Kiskovci reagujú na Threemu. Je to zásadne iné ako kauza Gorila, tvrdí Remišová
01 - Modified: 2022-05-06 07:49:08 - Feat.: - Title: Bugár: Kajúcnici si niekedy vymýšľajú, na Finančnú správu som nechcel dosadiť žiadnych ľudí 02 - Modified: 2022-05-05 15:19:39 - Feat.: - Title: Bugár: Kajúcnici si niekedy vymýšľajú, na Finančnú správu som nechcel dosadiť žiadnych ľudí 03 - Modified: 2022-05-03 11:26:50 - Feat.: - Title: Bugár vystupuje zo strany Aliancia. SMK chce vytlačiť Most-Híd a Spolupatričnosť, tvrdí exminister Sólymos 04 - Modified: 2022-04-04 14:57:53 - Feat.: - Title: Bugár po voľbách v Maďarsku pre HN: Môžete hocičo vytiahnuť na Fica, ale nikdy neurobil to čo Orbán 05 - Modified: 2021-11-07 09:22:56 - Feat.: - Title: Bugár o Aliancii: „Majú veľké egá a zatiaľ na stôl nič nepoložili.“ Čísla však naznačujú návrat do parlamentu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 05:40