TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Zemetrasenie v Moste: Odchádzajú známe tváre, minister Sólymos sa vzdá funkcií v strane

13.09.2019, 16:19
Autor:
TASRTASR
Minister životného prostredia Lászlo Sólymos oznámil, že zostáva v strane.

Minister životného prostredia László Sólymos sa na sobotňajšom sneme strany Most-Híd vzdá miesta podpredsedu a ďalších straníckych funkcií, zo strany však neodchádza.

Uviedol to v piatok na sociálnej sieti s tým, že chcel informáciu oznámiť až na sneme, prenikla však už do médií.

"Nastupuje mladá generácia voličov a chce mladú generáciu politikov. Vzdávam sa miesta podpredsedu strany práve preto, aby dostali priestor mladí šikovní ľudia, ideálne so skúsenosťami z regiónov," vysvetlil svoje rozhodnutie Sólymos.

Avizoval tiež, že sa zúčastní na kampani do parlamentných volieb. Venovať sa chce najmä zeleným témam a krokom v ochrane životného prostredia.

Exminister Nagy sa pridá k novovznikajúcemu hnutiu

Odchod zo strany dnes oznámil bývalý europoslanec a exminister životného prostredia József Nagy.

Pridáva sa k vznikajúcemu hnutiu Spolupatričnosť. Informoval o tom na sociálnej sieti.

Nagy nedávno potvrdil, že už nebude kandidovať za Most-Híd a že s vznikajúcim hnutím sympatizuje.

Fedor opustil klub aj koalíciu

Jedného člena dnes stratil aj poslanecký klub Mosta. Odišiel z neho Martin Fedor, ktorý opustil aj koalíciu.

Fedor, ktorý nebol členom strany, vo svojom stanovisku poukazuje na množiace sa propagandistické a populistické návrhy, neschvaľovanie strategických bezpečnostných dokumentov.

Fedor hovorí, že nechce byť súčasťou rozbiehajúcich sa pretekov o rôzne ľúbivejšie, populistické a zároveň aj kriticky nezodpovedné návrhy.

Vládna koalícia má po jeho odchode v parlamente 75 poslancov, čím oficiálne prišla v 150-člennom pléne o väčšinu. Spoločne s koalíciou však pravidelne hlasujú odídenci zo Sme rodina Martina Šimkovičová, Peter Marček a Rastislav Holúbek či Alena Bašistová, ktorá po zániku Siete pôsobí ako nezaradená.

01 - Modified: 2023-09-24 15:34:53 - Feat.: - Title: Sólymos považuje vyjadrenia Sulíka na adresu iných strán za trúfalé 02 - Modified: 2023-05-31 14:57:53 - Feat.: - Title: Sólymos: Spájame sa s Dzurindom, lebo je v štáte chaos ako po Mečiarovi 03 - Modified: 2023-05-29 14:05:59 - Feat.: - Title: Dzurinda je lídrom Modrí, Most-Híd: Padol Mečiar, poradíme si aj s Ficom, teraz je to však komplikovanejšie 04 - Modified: 2023-05-04 09:57:39 - Feat.: - Title: Ak bude Gyimesi na kandidátke Aliancie, ja kandidovať nebudem, odkazuje Sólymos 05 - Modified: 2023-04-24 18:32:51 - Feat.: - Title: Podporenie kandidatúry Gyimesiho môže viesť k rozbitiu Aliancie, varuje Sólymos
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 16:34