Minister životného prostredia László Sólymos. Aj papierový šanón či vizitka je z hľadiska zákona odpad, v niektorých prípadoch novela pravidlá zmierni.Pavol Funtál
StoryEditor

Reakcie politikov na demisiu Sólymosa: Je to ukážkový príklad štátnika

23.01.2020, 13:20
Autor:
TASRTASR
Politici hodnotia krok ministra životného prostredia po incidente v centre Bratislavy pozitívne.

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme demisiu ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa (Most-Híd). O tom, koho poverí riadením rezortu, bude informovať na budúci týždeň.

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) oceňuje krok ministra Sólymosa ako gesto politickej kultúry.

​Minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) považuje odstúpenie Sólymosa za ukážkový príklad toho, ako sa má štátnik v takejto situácii zachovať.  „Poznám ho ako čestného a pracovitého človeka a preto ma mrzí jeho včerajšie chvíľkové zlyhanie,“ hovorí Gál, ktorý považuje Sólymosa za jeho dlhoročného priateľa a kolegu.

Opozičné SaS a OĽaNO oceňujú, že Sólymos odstúpil po stredajšom incidente. Hnutie Sme rodina demisiu akceptuje.

Poslankyňa Anna Zemanová z SaS na sociálnej sieti uviedla, že minister urobil správne rozhodnutie. "Je to veľmi dôležitý krok v procese zveľaďovania politickej kultúry na Slovensku," zhodnotila.

Rozhodnutie Sólymosa víta aj hnutie OĽaNO.

Sme rodina demisiu akceptuje. "Avšak keďže nemáme dostatok informácií, čo sa presne udialo, nebudeme sa bližšie vyjadrovať," uviedlo hnutie v reakcii.

​Sólymos a jeho brat sa v stredu večer zapojili v ázijskej reštaurácii na Laurinskej ulici v Bratislave do roztržky. Polícia ich zadržala a po vykonaní potrebných úkonov prepustila. Sólymos podľa vlastných slov zažíva ťažké obdobie v rodinnom živote.

"V tejto zložitej, emočnej vypätej situácii som sa zachoval zle a pre mňa osobne nezvyčajne. Som jednoducho človek a zlyhal som," uviedol vo štvrtok, keď oznámil podanie demisie.

Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva a trestného činu poškodzovania cudzej veci.

01 - Modified: 2023-09-24 15:34:53 - Feat.: - Title: Sólymos považuje vyjadrenia Sulíka na adresu iných strán za trúfalé 02 - Modified: 2023-05-31 14:57:53 - Feat.: - Title: Sólymos: Spájame sa s Dzurindom, lebo je v štáte chaos ako po Mečiarovi 03 - Modified: 2023-05-29 14:05:59 - Feat.: - Title: Dzurinda je lídrom Modrí, Most-Híd: Padol Mečiar, poradíme si aj s Ficom, teraz je to však komplikovanejšie 04 - Modified: 2023-05-04 09:57:39 - Feat.: - Title: Ak bude Gyimesi na kandidátke Aliancie, ja kandidovať nebudem, odkazuje Sólymos 05 - Modified: 2023-04-24 18:32:51 - Feat.: - Title: Podporenie kandidatúry Gyimesiho môže viesť k rozbitiu Aliancie, varuje Sólymos
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 10:00