Facebook/Peter Pellegrini
StoryEditor

Pellegriniho hospitalizovali, ruší všetok program: Snažil som sa pracovať, vypýtalo si to svoju daň

23.02.2020, 08:32
Autor:
mahomaho
Premiér sa mal zúčastniť viacerých záverečných predvolebných debát. 

Predseda vlády Peter Pellegrini bol včera v noci hospitalizovaný v Nemocnici sv. Michala v Bratislave kvôli akútnej infekcii horných dýchacích ciest spojenej s vysokými teplotami.

Vzhľadom na svoj zdravotný stav dočasne ruší všetok svoj program. Informoval o tom Úrad vlády. 

Premiér v nedeľu dopoludnia zverejnil na Facebooku príspevok z nemocničného lôžka.

Hovorí, že rozsiahla infekcia ho trápila posledné týždne. "No snažil som sa napriek tomu v tejto hektickej dobe ďalej pracovať," píše Pellegrini.

"V piatok som ešte absolvoval rýchlu cestu do Bruselu na dôležité rokovanie k rozpočtu Európskej únie. Žiaľ, všetko si to vypýtalo svoju daň a od včera večera som hospitalizovaný v bratislavskej nemocnici," prihovoril sa z nemocnice predseda vlády a poďakoval lekárom aj sestričkám.

Finálne predvolebné diskusie

Premiér sa mal budúci týždeň zúčastniť viacerých záverečných predvolebných debát. 

Už v nedeľu ho mala čakať diskusia na verejnoprávnej RTVS v relácii O 5 minút 12, v ktorej sa mal stretnúť s lídrami najsilnejších strán.

V debate nakoniec Smer nemal zástupcu, keďže šéf strany Robert Fico podľa hovorcu Jána Mažguta pokračoval vo svojom pracovnom programe.

"Akonáhle sa dozvedel informáciu o zdravotnom stave Petra Pellegriniho, bol s ním v kontakte, svoj program však už nedokázal operatívne prispôsobiť vzniknutej situácii a zúčastniť sa namiesto predsedu vlády uvedenej diskusie. Robert Fico pokračuje vo svojom programe aj v priebehu nasledovného týždňa," dodal hovorca a uviedol, že záverečné diskusie bude Smer riešiť s ohľadom na vývoj zdravotného stavu Pellegriniho.

V pondelok sa mal Pellegrini predstaviť v najväčšej predvolebnej diskusii, ktorú organizujú HNtelevízia a rádio Expres

Problémy má aj líderka OĽaNO

Premiér nie je jediným volebným lídrom, ktorý zápasí so zdravotnými problémami.

Z kampane sa už pred dlhším časom stiahla jednotka OĽaNO Mária Šofranko.

Tá musela absolvovať operáciu chrbtice a nezúčastňuje sa tak predvolebných debát.

01 - Modified: 2024-04-19 15:30:00 - Feat.: - Title: Hviezdny zámer Šimkovičovej: Bude z dupnutia Hlasu nakoniec len vírenie prachu? 02 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 03 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 04 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 05 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 21:03