TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Lučanský reaguje na premiéra: Na tlačovkách zaznievajú protichodné informácie. Riadim sa tým, čo je na papieri

08.04.2020, 16:34
Autor:
klkl
​Premiér tvrdil, že policajný prezident si jeho nariadenie vyslovil po svojom a dnešné kolóny teda boli jeho vina.

Prezident policajného zboru Milan Lučanský sa ohradil voči obvineniam premiéra Igora Matoviča. Ten v statuse na Facebooku dával vinu za dnešné kolóny na cestách práve policajnému prezidentovi.

Argumentoval pritom zostrihom z brífingu, kde Matovič hovoril o tom, že kontroly áut majú byť námatkové. Nespomenul tam však už časť, kde neskôr hovoril o tom, ako chcú kontrolovať čo najviac vozidiel. 

​Premiér však tvrdil, že policajný prezident si jeho nariadenie vysvetlil po svojom a dnešné kolóny teda boli jeho vina. Matovič tvrdil, že policajný prezident bude mať čo vysvetľovať. 

Šéf polície však reagoval, že on nevydáva pokyny policajtom na základe toho, čo si pozrie v televízii. "Ja vydávam pokyny na základe oficiálnych dokumentov, uznesení, záverov, odporúčaní, alebo dohôd. Som v úzkom kontakte s mojim nadriadeným, ministrom vnútra, Romanom Mikulcom, s ktorým konzultujem nastavené pravidlá a podmienky," tvrdí Lučanský. 

​Polícia kontroly, ktoré prebiehali na hraniciach okresov od dnešného rána, avizovala už skôr. Už v pondelok o nich hovoril aj minister vnútra Roman Mikulec. Vedenie polície tvrdí, že kroky, ktoré prijali boli schválené aj vedením rezortu.

​Lučanský však zašiel v kritike premiéra ešte ďalej a tvrdí, že sa nebude podieľať na hrách a zostrihaných videách, ktoré majú niekomu hrať do karát.

"Každý, kto sleduje tlačové brífingy, bude možno so mnou súhlasiť ak poviem, že často na nich odznejú protichodné informácie. Práve preto sa riadim tým, čo je dané na papieri a tým, na čom sa zhodneme s pánom ministrom vnútra," dodal policajný prezident na margo protirečení premiéra. 

Policajný prezident ďalej tvrdí, že konali len tak, ako bolo rozhodnuté na krízovom štábe. "Je mi úprimne ľúto, že vodiči, na ktorých sa dnes vzťahovala výnimka na presun z okresu do okresu, strávili hodiny v kolónach. Policajný zbor postupoval tak, ako bolo určené po zasadnutí krízového štábu," uzavrel.

Minister Mikulec už medzičasom avizoval, že opatrenia zmiernili a kolóny by sa tak už viac nemali tvoriť. Občanom sa následne aj ospravedlnil a verí, že vo štvrtok sa to už nezopakuje.

„Snažíme sa opatrenia robiť vo váš prospech preto, aby sme chránili tie najkritickejšie vrstvy obyvateľstva, ktoré môžu byť najrizikovejšie. Snažili sme sa obmedziť pohyb, aby ste nechodili za svojimi príbuznými a tými, ktorých by ste mohli ohroziť,“ vysvetľoval minister.

01 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 02 - Modified: 2024-04-10 13:22:24 - Feat.: - Title: Sťažnosť proti zastaveniu trestného stíhania súvisiaceho s Lučanským zamietli 03 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 04 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko 05 - Modified: 2024-03-24 17:39:37 - Feat.: - Title: Koho favorizujú tipéri na prezidenta? Kurzy na Korčoka a Pellegriniho sa po prvom kole zmenili
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 23:15