StoryEditor

Vláda schválila svoj program. Chce opäť umožniť dvojité občianstvo

19.04.2020, 09:30
Vláda dnes schválila svoje programové vyhlásenie. Zajtra ho predloží parlamentu.

“Urobili sme ďalší krok k tomu, aby sme naplnili to, čo sme pred voľbami sľúbili. Je tu kríza, ale patrí sa sľuby napĺňať,“ zneli prvé slová šéfa vlády potom čo kabinet dokument schválil.

“Materiál, ktorý predkladáme, je dvakrát väčší ako zvykli predkladať všetky vlády pred nami,” pokračoval Matovič s tým, že ide najambicióznejší materiál zmeny Slovenska k lepšiemu a to nielen svojim rozsahom, ale aj obsahom.

Jeho súčasťou je aj zavedenie dvojitého občania, ktoré sa dlhodobo nedarilo na Slovensku opäť schváliť, informoval Matovič.

Zatiaľ čo všetky predchádzajúce vládne dokumenty nemali viac ako sto strán, najnovšie PVV má dokopy 121 strán.

"Máme kvalitný dokument"

Boris Kollár pripomína, že súčasná vláda sa musela o programe dohodnúť počas pandémie, zatiaľ čo predošlé vlády preberali „opraty za krásneho počasia".

“Každá vláda má 30 dní nato, aby predstavila svoje PVV,” uviedol predseda parlamentu a zdôraznil, že táto vláda musela prijať 18 zákonov, ktoré boli pripravené touto vládou v čase, keď sa mala vláda venovať len príprave PVV.

“Som veľmi spokojný, že máme tak kvalitný dokument. To, čo som ľuďom sľúbili, tak to sme ako strana v tomto dokumente dodržali,” dodal líder Sme Rodina a spomenul priority hnutia, ako sú zrušenie doplatkov za lieky, exekučné amnestie, či výstavba bytov.

Počas krízy 

Podľa Veroniky Remišovej zo strany Za ľudí sa za programové vyhlásenie „môžu postaviť všetci štyria partneri so vztýčenou hlavou“.

“Toto PVV vznikalo v mimoriadne ťažkej situácii, cez deň sme riešili koronakrízu a v noci sme často dlhé hodiny rokovali o jednotlivých prioritách strán,“ uviedla a za priority svojej strany označila očistu justície, boj proti korupcii a rozvoj regiónov.

Podľa lídra SaS Richarda Sulíka je v dokumente dostatočný priestor na to, aby si ako strana dokázali plniť svoje sľuby.

“Myslím si, že sme dokázali dobrý kompromis, niekedy to potrebovalo dlhšiu debatu, ale výsledok je na svete. Nie je načo čakať, chceme spraviť život na Slovensku lepší čím skôr,” doplnil minister hospodárstva.

Vláda má PVV predložiť parlamentu v pondelok, kde na schôdzi požiada Národnú radu o dôveru.

01 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico 02 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 03 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 04 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko 05 - Modified: 2024-03-24 17:39:37 - Feat.: - Title: Koho favorizujú tipéri na prezidenta? Kurzy na Korčoka a Pellegriniho sa po prvom kole zmenili
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 11:31