StoryEditor

Cyklomost "Chucka Norrisa" v Bratislave zavreli, prešiel po ňom kamión

01.07.2020, 18:17
Autor:
mahomahoTASRTASR
Most v Devínskej Novej Vsi je určený len pre cyklistov a peších.

Bratislavský samosprávny kraj uzavrel Cyklomost slobody v Devínskej Novej Vsi. Dôvodom je včerajší incident.

Po moste, ktorý je určený len pre chodcov a cyklistov, sa v stredu ráno previezol v smere z Rakúska kamión. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti, kde zverejnila aj videozáznam.

"Nakoľko cyklomost nebol stavaný pre takýto druh ťažkej dopravy, musí sa podrobiť diagnostickej skúške, či neprišlo k jeho poškodeniu, či porušeniu statiky. Zatvorený tak bude do odvolania," uviedla hovorkyňa kraja Lucia Forman.

Bratislavský župan Juraj Droba hovorí, že takéto konanie je neakceptovateľné a verí, že bude vyvodená zodpovednosť.

Ohrozenie životov aj statiky

„S kamiónom jazdiť na cyklomoste je absurdné a trestuhodné. Vodič ohrozil seba, životy iných aj statiku mosta. Mohol poškodiť dôležitý spojovací článok regionálnej siete rakúskych a slovenských cyklotrás, využívaný cyklistami, pešími turistami, ako aj záchrannými zložkami,“ uviedol Droba.

Prípadom sa už zaoberá aj polícia, ktorá incident vyšetruje ako podozrenie zo spáchania trestného činu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti.

O udalosti informoval v stredu na sociálnej sieti aj starosta Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír. "Dnes sme zaznamenali cez dohľadové centrum tento prípad všeobecného ohrozenia, z rakúskej strany prešlo nákladné vozidlo so slovenským EČV smerom do Devínskej Novej Vsi. Podali sme trestné oznámenie na páchateľa," konštatuje Krajčír.

Cúval naspäť celým mostom

Župa uvádza, že kamión vošiel do zákazu z rakúskej strany, kde chýbali zákazové značky. "Zastavili ho až zábrany v Devínskej Novej Vsi. Následne teda musel kamión celým cyklomostom cúvať naspäť." 

Len polhodinu pred udalosťou sa na moste stretol bratislavský župan s krajinským radcom Dolného Rakúska Martinom Eichtingerom.

Cyklomost Slobody niektorí nazývajú aj „Most Chucka Norrisa“, keďže to bol názov, ktorý pôvodne vyhral v internetovom hlasovaní. Návrh bol však zamietnutý.

01 - Modified: 2023-03-01 08:50:51 - Feat.: - Title: Výstavba slovensko-maďarského cyklomosta Dobrohošť – Dunakiliti sa začala. Projekt stojí vyše desať miliónov 02 - Modified: 2022-05-07 13:54:39 - Feat.: - Title: Dnes sa otvára nový cyklomost do Rakúska 03 - Modified: 2022-05-06 15:46:04 - Feat.: - Title: Cyklomost z Vysokej pri Morave je otvorený. Za hranicami sme objavili unikátne miesta 04 - Modified: 2022-02-11 11:05:08 - Feat.: - Title: Nový cyklomost otvoria v máji. Prepojí Slovensko s Rakúskom 05 - Modified: 2020-07-31 10:50:31 - Feat.: - Title: V Spišskej Novej Vsi sa zrútil cyklomost
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 08:50