TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

"Ak je výsledok takýto, nechám na sebe aj drevo rúbať." Sulík reaguje na uvoľnenie opatrení

13.11.2020, 14:22
Autor:
mahomaho
Richard Sulík sa vyjadril k schváleniu návrhov Igora Matoviča na pandemickej komisii.

Oplatilo sa. Týmito slovami reagoval minister hospodárstva Richard Sulík na uvoľňovanie opatrení, ktoré v piatok schválila pandemická komisia. 

Od pondelka sa otvoria kostoly, kiná aj divadlá maximálne do 50 percent kapacity ich priestorov. 

Otvoria sa tiež fitness centrá a plavárne, kde bude podmienkou maximálne šesť osôb a 15 metrov štvorcových na osobu. Tiež bude spustená druhá najvyššia hokejová a futbalová súťaž, zatiaľ bez divákov. 

"Ešte reštaurácie a som spoko"

"Ak je výsledok takýto, nechám na sebe aj drevo rúbať. Ešte reštaurácie a som spoko," uviedol Sulík v reakcii na sociálnej sieti. 

Uvoľnenie opatrení navrhol premiér Igor Matovič. Urobil tak po tom, čo mu podľa jeho slov práve šéf SaS "sabotoval" plán na komunitné testovanie. 

Matovič v piatok dopoludnia obvinil Sulíka z toho, že odmietnutím komunitného testovania znemožnil otvorenie prevádzok. 

"Sulíková pasca"

"Zbrklým hejtom, s cieľom zapáčiť sa školám, reštauráciám, posilkám a spol. uzavrel všetky školy, reštaurácie, posilky a spol do svojej pasce, Sulíkovej pasce, z ktorej niet najbližšie mesiace reálneho úniku," dodal.

Matovič hovorí, že uvoľnením opatrení chce prevádzky dostať zo "Sulíkovej pasce."

Nový spor medzi Matovičom a Sulíkom sa začal v stredu po rokovaní vlády. Minister hospodárstva, ktorý je v Dubaji kvôli výstave Expo, kritizoval premiérov nápad s komunitným testovaním.

Matovič Sulíkovi odkázal, že to nie je zodpovedné a pýtal sa ho, či bude po nociach kopať hroby, keď sa situácia zhorší.

"Neviem, dokedy sa dá takto fungovať"

Premiér dnes v kritike svojho koaličného partnera zašiel ešte ďalej a pripomenul mu pád vlády Ivety Radičovej.

"Viem, že toto isté robil Rišo Radičovej a všetci vieme, ako to dopadlo a do bodky sa naplnil môj odkaz z tabuľky v parlamente "Euroval bude a k tomu Fico ako bonus". Všetci dúfame, že teraz nemá rovnaký plán," hovorí Matovič a dodal, že nevie, "dokedy sa dá takto spolu fungovať."

01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 03 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 04 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 05 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 15:09