TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Bol by som nerád, ak by sa v prípade smrti Böhma začali šíriť konšpirácie, hovorí šéf polície

13.02.2021, 14:52
Autor:
TASRTASR
Policajný prezident Peter Kovařík potvrdil, že vyšetrovanie prípadu je vedené na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Bratislave.

Policajný prezident Peter Kovařík by nebol rád, ak by sa v prípade smrti Františka Böhma, kľúčového svedka vo viacerých aktuálne políciou vyšetrovaných kauzách, začali šíriť rôzne konšpirácie a špekulácie. Policajný šéf to uviedol vo svojom vyhlásení.

"V žiadnom prípade sa nejedná o vraždu, ale podľa doterajších informácií F. B. spôsobil svojej manželke neúmyselné strelné zranenie a následne sa sám zastrelil," skonštatoval Kovařík.

​Ženu so zraneniami previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Böhm zraneniu na mieste podľahol. Policajný prezident potvrdil, že vyšetrovanie prípadu je vedené na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Bratislave. "Viac podrobností zatiaľ nie je možné zverejniť," podotkol Kovařík.

Polícia v piatok krátko pred polnocou prijala oznámenie o postrelenej žene a zastrelenom mužovi v jednom z rodinných domov v Plaveckom Štvrtku. Prípad si vzhľadom na jeho závažnosť na mieste prevzala bratislavská krajská kriminálka.

Televízia JOJ informovala, že ide o Františka Böhma, kľúčového svedka vo viacerých aktuálne políciou vyšetrovaných kauzách, a jeho manželku.

Böhm bol bývalým príslušníkom Slovenskej informačnej služby. S políciou mal spolupracovať pri vyšetrovaní káuz Judáš či Texasan.

Vypovedať mal aj o údajnom podplácaní bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, ktorý zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým vo väzbe pokúsil o samovraždu.

​Vypovedať mal aj proti bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi. Svedčiť tak mal proti bývalým vrcholným predstaviteľom prokuratúry i polície.

Národná kriminálna agentúra zadržala a obvinila Böhma podľa medializovaných informácií minulý rok v septembri v rámci akcie Božie mlyny. Spolupracovať mal s mafiánskou skupinou takáčovcov.

01 - Modified: 2024-04-19 20:14:18 - Feat.: - Title: Polícia oznámila totožnosť muža, ktorý sa zapálil pred súdom s Trumpom. Motivovali ho konšpirácie 02 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 03 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 04 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 05 - Modified: 2024-04-15 16:11:47 - Feat.: - Title: Na území Žilinského kraja zistili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 10:50