TASR/Dano Veselský
StoryEditor

Ak nastane rekonštrukcia vlády, budem žiadať demisiu Mičovského, hovorí poslanec Sme rodina

17.03.2021, 09:52
Autor:
TASRTASR
Poslanec Patrick Linhart považuje Jána Mičovského za jedného z najslabších ministrov vôbec.

Poslanec Národnej rady Patrick Linhart (Sme rodina) ani tentoraz nepodporí predlžovanie núdzového stavu.

Vo svojom stanovisku píše, že ho pandemická komisia nepresvedčila o nutnosti predĺženia.

Rezort zdravotníctva včera informoval o aktuálnej epidemiologickej situácii:

​Linhart podotkol, že vláda mala predložiť legislatívne úpravy, ktoré by riešili lokálnu pomoc viacerým sektorom počas pandémie.

Avizoval, že nepodporí ani novelu zákona o neprimeraných podmienkach v obchode s potravinami.

"Vláda (s Matovičom aj Sulíkom) znova zaspala a nebola schopná predložiť do parlamentu na schválenie legislatívne úpravy, ktoré by riešili lokálnu pomoc domovom sociálnych služieb, zdravotníctvu a ostatným oblastiam, ktoré sú na núdzový stav viazané," skonštatoval s tým, že koalícia má ústavnú väčšinu a mohla prijať potrebné legislatívne zmeny, aby sa nemusel núdzový stav predlžovať.

Zneužitie núdzového stavu

Miesto toho sa však podľa neho riešili v koalícii spory medzi premiérom Igorom Matovičom (OĽANO) a vicepremiérom Richardom Sulíkom (SaS).

Podotkol, že núdzový stav bude teda znova zneužitý ako "náplasť na všetko". Ozrejmil, že ide o jeho osobný postoj a môže byť v rozpore s názorom Hnutia Sme rodina.

"Nesiem za tento svoj názor plnú politickú zodpovednosť," dodal.

Bude žiadať demisiu Mičovského

V súvislosti s vládnou novelou zákona o neprimeraných podmienkach v obchode s potravinami namieta, že rezort pôdohospodárstva funguje len "na zotrvačnosti SNS zákonov".

Pokiaľ nastane rekonštrukcia vlády, bude podľa vlastných slov žiadať demisiu ministra Jána Mičovského (OĽANO), považuje ho za jedného z najslabších ministrov vôbec.

Podať chce tiež pozmeňujúci návrh na úplný zákaz pestovania a predaja GMO na Slovensku. Ozrejmil, že Európska únia dáva možnosť to obmedziť alebo úplne zakázať, pričom neverí rezortu pôdohospodárstva, že by to vyriešil.

01 - Modified: 2024-03-04 07:26:01 - Feat.: - Title: Haitská vláda vyhlásila výnimočný stav. Gangy oslobodili tisíce väzňov 02 - Modified: 2023-12-07 09:46:00 - Feat.: - Title: Výbuch skladu a záplavy po silných dažďoch, na Seychelách vyhlásili stav núdze 03 - Modified: 2023-10-30 09:59:13 - Feat.: - Title: Salvádor pre blížiacu sa tropickú búrku Pilar vyhlásil núdzový stav 04 - Modified: 2023-09-01 12:30:27 - Feat.: - Title: Prítomnosť salmonely vo firme, ktorú podozrieva poslanec Linhart, sa nepotvrdila, tvrdí agrorezort 05 - Modified: 2023-08-10 08:05:20 - Feat.: - Title: Ekvádor po zastrelení prezidentského kandidáta vyhlásil výnimočný stav, strelec je mŕtvy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 06:56