StoryEditor

Avízo na dnes: Mimoriadna schôdza Národnej rady SR

26.11.2007, 06:36

Mimoriadna 15. schôdza Národnej rady SR sa uskutoční dnes v budove NR SR.
 Jediným bodom schôdze, ktorú zvolal predseda NR SR Pavol Paška na návrh opozičných strán SDKÚ-DS, KDH a SMK, bude návrh na odvolanie z funkcie predsedu parlamentu Pavla Pašku.
 Paška sa podľa opozície diskvalifikoval na funkciu predsedu Národnej rady SR svojím postupom po schválení novely zákona o sociálnom poistení, keď presadzoval, aby čistopis novely neobsahoval schválený pozmeňujúci návrh poslankyne za SDKÚ-DS Ivety Radičovej. Po protestoch opozičných strán NR SR prezidentovi zaslala návrh v podobe, v akej ho schválil parlament. Ivan Gašparovič návrh vrátil NR SR na opätovné prerokovanie pre zmätočnosť niektorých jeho ustanovení.

Koalícia svojho predsedu parlamentu podľa Urbániho podrží

Opozícia navrhla odvolanie predsedu parlamentu Pavla Pašku nielen pre jeho počínanie pri novele zákona o sociálnom poistení, ktorú dal zverejniť bez zmätočne schváleného pozmeňujúceho návrhu, ale aj pre spôsob, akým vedie rokovanie parlamentu či pre ignorovanie vôle občanov, prejavenej v petíciách za pluralitné zdravotníctvo či nemennosť druhého piliera. V diskusnej relácii Slovenskej televízie (STV) O 5 minút 12 to povedal poslanec SDKÚ-DS Peter Miššík.
Poslanec Smeru-SD Mojmír Mamojka označil reakciu opozície za neadekvátnu.

Celý článok >>

Prístup Pašku k niektorým veciam je "divný", tvrdí Slota

Prístup predsedu parlamentu Pavla Pašku je podľa šéfa Slovenskej národnej strany (SNS) Jána Slotu k niektorým veciam "divný". "Keď sa mu hodí, nevadí mu hlasovanie s opozíciou, a keď hlasuje opozícia za náš návrh, bola búrka. Používa dvojaký meter," povedal dnes na tlačovej besede po rokovaní rozšíreného Predsedníctva SNS v Trnave líder národniarov. Napriek tomu SNS nepodporí návrh opozície na odvolanie Pašku z funkcie. "SNS si ctí koaličných partnerov i koaličnú zmluvu, v žiadnom prípade by sme nepodporili odvolanie funkcionára parlamentu," uviedol Slota.

Celý článok >>

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 06:09