StoryEditor

Primátor Veľkého Šariša pre HN: Ťažko povedať, či ide iba o predvolebný ťah

09.06.2010, 00:00

V akom rozsahu postihli záplavy Veľký Šariš?
Škody malo najmä mesto, lebo nám podmylo novú cyklotrasu a jeden mlynský most. Čo sa týka občanov, vytopilo prízemie v dvoch bytovkách, v jednej sú statické poruchy. Škody sme vyčíslili asi na 70-tisíc eur.

Čo si myslíte o finančnej pomoci, ktorú avizovali viaceré politické strany postihnutým povodňami? Ostane pri sľuboch alebo sa ľuďom dostane konkrétna pomoc?
Mala by sa k nim dostať. Pokiaľ to pôjde cez samosprávu, nemal by s tým byť problém. Ťažko povedať, či je to pár dní pred voľbami iba predvolebný ťah, alebo či by sa tak zachovali aj inokedy.

Ozval sa vám s ponukou konkrétnej pomoci nejaký politik alebo politická strana?
SDKÚ-DS nám chcela poskytnúť čerpadlo. V utorok sme mali menšie záplavy, no v stredu som to odmietol. Potom ma mrzelo, že som zaváhal. Napokon sľúbili, že nám preplatia kúpu nového. Túto pomoc ponúkali viacerým obciam. Vnímal som to pozitívne.

Aký máte názor na návrh premiéra Roberta Fica, aby sa časť peňazí určená politickým stranám za volebný výsledok použila na pomoc postihnutým obciam?
Toto vnímam aj cez osoby politikov, ktorí zobrali úvery na seba (ako predseda Mostu-Híd Béla Bugár) s tým, že po voľbách sa im nejaké peniaze vrátia. Niektorí založili svoj dom... Nezdá sa mi celkom fér meniť pravidlá počas hry.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
12. máj 2024 08:11