TASR/Róbert Fritz
StoryEditor

Video ukazuje napätie na hraniciach. Priechod strážili policajti, došlo aj na násilie

07.07.2021, 10:10
Autor:
TASRTASRmahomaho
Na viacerých hraničných priechodoch protestovali proti novým opatreniam ľudia žijúci v pohraničných oblastiach.

Nespokojní ľudia v utorok protestovali proti zatváraniu menších hraničných priechodov. Na niektorých miestach dochádzalo aj ku konfliktom s políciou. 

Uzavretý je aj prechod s Českou republikou Horné Srnie - Brumov-Bylnice. Práve tam sa odohrala roztržka, pri ktorej musela zasahovať polícia.

Video z miesta incidentu ukazuje, ako ľudia stoja na hraničnom priechode pred betónovými zátarasami. Polícia ich vyzýva, aby odstúpili a po neuposlúchnutí ich vytlačí. 

Viacero ľudí sa po zásahu polície ocitlo na zemi a došlo k roztržkám. Následne museli policajti strážiť priechod. 

Na hraničnom priechode Horné Srnie zadržali poslanca Národnej rady za ĽSNS Petra Krupu. 

"Polícia má situáciu plne pod kontrolou a je naozaj absolútne nepochopiteľné, keď si niektorí ľudia vybíjajú svoju zlosť na policajtoch, ktorí si plnia svoje povinnosti, vyplývajúce z uznesenia vlády," uviedol prezident Policajného zboru Peter Kovařík.

Policajný šéf požiadal verejnosť, aby rešpektovala pokyny policajtov a nevyvolávala zbytočné roztržky. "Tie nakoniec brzdia všetkých, ktorí chcú bez problémov prejsť cez hranice. Disciplinovanosť celý prejazd urýchli," doplnil.

Na viacerých hraničných priechodoch protestovali proti novým opatreniam ľudia žijúci v pohraničných oblastiach.

Kritizujú nové podmienky prechodu cez hranice, najmä uzavretie niektorých hraničných priechodov. Polícia od pondelka 5. júla začala s kontrolami na hraniciach.

Uzavretý je aj prechod s Českou republikou Horné Srnie - Brumov-Bylnice. Nespokojnosť prišlo v utorok do Horného Srnia vyjadriť podľa odhadu starostu obce Jozefa Húserku približne 200 ľudí.

Uzatvorený priechod komplikuje podľa neho situáciu Slovákom, ktorí v Českej republike pracujú. Dodal, že rovnaká situácia je i na českej strane.

01 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 02 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 03 - Modified: 2024-04-15 16:11:47 - Feat.: - Title: Na území Žilinského kraja zistili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu 04 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval 05 - Modified: 2024-04-13 16:47:49 - Feat.: - Title: Kazašská polícia zadržala Rusa obvineného z verbovania Tadžikov do ozbrojených konfliktov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 04:26