StoryEditor

Sulík sa pri Sasanke zamotáva

27.02.2012, 23:00
Líder SaS Richard Sulík nepovedal o svojich schôdzkach s Mariánom Kočnerom všetko.

Kým doteraz tvrdil, že za Kočnerom chodil, aby zistil zradcov v radoch koalície pri voľbe generálneho prokurátora, včera priznal aj ďalšie stretnutia. S podnikateľom známym z takzvaných mafiánskych zoznamov sa schádzal už od leta 2010, teda krátko po vzniku vlády Ivety Radičovej.

„S Kočnerom som sa stretol možno päť-, šesťkrát v období štyroch alebo piatich mesiacov,“ povedal Sulík. Poslednú schôdzku odhadol na december 2010, keď vrcholila voľba generálneho prokurátora. „Moje stretnutia s ním boli motivované len tým, aby som zistil, kto zradil,“ zopakoval. Ibaže päť mesiacov predtým sa generálny prokurátor nevolil, Radičová sa práve ujala funkcie premiérky. Sulík nevysvetlil, aký mal v tom čase dôvod diskutovať s Kočnerom.

Sulíkovu najnovšiu verziu spochybnil Kočner. V rozhovore pre HN uviedol, že so Sulíkom sa intenzívne stretávali už pol roka pred voľbami 2010, keď bola SaS ešte mimoparlamentnou stranou.

Rozhovory medzi Sulíkom a Kočnerom zaznamenáva anonymný dokument Sasanka a video, ktoré niekto zverejnil na webe.

Sulík včera oznámil, že ak vo voľbách stratí kvôli Kočnerovi dôveru voličov a nezíska najviac krúžkov, vzdá sa mandátu poslanca.

01 - Modified: 2004-07-22 21:08:41 - Feat.: 0 - Title: Duray: Zákon o štátnom jazyku by bolo treba zrušiť
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 04:19