StoryEditor

SDKÚ chcem vrátiť na politickú mapu

23.09.2014, 00:00
Kandidátka na post podpredsedníčky SDKÚ-DS Eva Babitzová v rozhovore pre HN:

Prečo vstupujete do politiky? V oblasti, v ktorej ste doteraz pôsobili, sa vám darilo.

Vstupujem do politiky, pretože som presvedčená, že po 25 rokoch od revolúcie sa istým spôsobom vyprázdnila. Politici sa prepadli do vzájomného boja o pozície, vnútrostraníckych intríg a akosi sa všetci prestali starať o to, kam smeruje naša krajina. Nepáči sa mi to a považujem za nekompetentné, ako je teraz Slovensko manažované. Myslím si, že to vyžaduje zmenu.

 

Dokážu ju priniesť ľudia ako vy, z úplne iného prostredia?

Ak bude celá naša generácia ľudí, ktorí uspeli v biznise, sedieť a kritizovať, ako to je, tak sa nič nezmení. Ja som sa rozhodla, že sa postavím a niečo pre to spravím.

Rozhodli ste sa sama vstúpiť do SDKÚ, alebo vás oslovili z vnútra strany?

Ponuka prišla z SDKÚ a ja som sa ju rozhodla akceptovať.

 

Má SDKÚ silu robiť zmeny, o ktorých ste hovorili? Strana predsa len nie je o jednom človeku.

Nebudeme sa tváriť, že strana nie je v kríze a nemá nízke preferencie. Som však presvedčená, že sa dá opäť vybudovať normálnou, poctivou politickou prácou a prilákaním ľudí, ktorí ju podporia tak, aby sa znova ocitla na politickej mape Slovenska.

 

Akých ľudí by ste chceli prilákať do SDKÚ?

Chcela by som prilákať do strany odborníkov. Ľudí, ktorí budú garantovať jednotlivé oblasti. Ktorí sú bezúhonní a slušní.

 

Oficiálne čo konkrétne by malo byť vašou úlohou v strane?

Ponúkam strane to, čo viem. Som manažérka a viem nájsť dobrý tím, viesť ho a dotiahnuť projekty až do konca. Tieto svoje schopnosti ponúkam.

 

To vyznieva, akoby ste ašpirovali skôr na predsedníčku stoličku, a nie podpredsednícku.

Budem sa uchádzať o post podpredsedníčky. To teda znamená, že budem v úzkom vedení strany.

 

Spoliehate sa na svoje manažérske schopnosti. Podľa politológov sa však nedá porovnávať vedenie strany a manažovanie rádia. Neobávate sa, že narazíte pri svojich očakávaniach?

Verím, že moje skúsenosti budú prínosné. Mám za sebou výsledky, ktoré sú z biznisového pohľadu zmerateľné.

01 - Modified: 2006-10-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Baumax chce nové trhy
01 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Jana Kirschner: V Británii sa mi vyčistili hodnoty. Tu vláda robí likvidačné opatrenia proti kultúre a ľuďom 02 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Šéf kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku pre HN: Účasti na eurovoľbách by pomohlo spájanie hlasovaní 03 - Modified: 2024-04-25 07:56:22 - Feat.: - Title: Seriál HN Chcem byť exportér: EXIMBANKA SR zvýhodňuje financovanie exportu v náročných časoch 04 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Komu sa oplatí kúpiť byt? V Bratislave stále nájdeme spomienkový optimizmus, tvrdí expert pre HN (rozhovor) 05 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Že sem príde viac študentov zo zahraničia? Nereálne, hovorí pre HN rektor nitrianskej univerzity (rozhovor)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 04:18