StoryEditor

Kaliňák sa bráni obvineniam, žaluje Trend: Je to bahno žurnalistiky

28.01.2016, 10:10
Autor:
TASRTASR

Minister vnútra Robert Kaliňák podá na týždenník Trend trestné oznámenie, a zároveň aj žalobu na ochranu osobnosti. Tvrdí, že tak urobí prvýkrát v politickej kariére. O žalobe a trestnom oznámení informuje portál etrend.sk.

Minister vnútra nemá s kauzou DPH a činnosťou spoločnosti TTC nič spoločné, s týmito ľuďmi sa nikdy nestretol a ani s nimi nikdy nebol v akomkoľvek kontakte. Za 15 rokov v politike zažil mnoho útokov zo strany médií, ale ani jeden z nich nebol takým podlým a takým obludným obliatím špiny, ako predviedol Trend vo svojom najnovšom vydaní bez akýchkoľvek relevantných podkladov. Aj keď sa ako politik so žiadnymi médiami doteraz nesúdil, najnovšie praktiky týždenníka Trend spôsobili, že v tejto veci urobí výnimku a podnikne právne kroky. Tie sa budú týkať nielen žaloby na ochranu osobnosti na vydavateľa, ale aj trestných oznámení za krivé obvinenie na konkrétne osoby. TASR o tom informovali z tlačového odboru ministerstva vnútra.

Týždenník Trend, patriaci do mediálneho portfólia skupiny Penta, sa článkom Špičky Smeru v kauze DPH stal bahnom slovenskej žurnalistiky a ochrancom mafie DPH. Týmto textom, ktorý je postavený na výmysloch bez štipky reálneho podkladu a ktorý sa odvoláva len na slová človeka obvineného z daňových podvodov, sa Trend zapojil do predvolebnej kampane s cieľom poškodiť strane Smer a ministrovi vnútra R. Kaliňákovi, tvrdí rezort vnútra.

Polícia sa kauzou okolo spoločnosti TTC začala zaujímať v roku 2009, upozornil rezort. Milana Ch., ktorý je v prípade obvinený ako hlavný aktér podvodov, začala stíhať v máji 2012 v súvislosti s podvodmi s nadmernými odpočtami DPH.

"Teda počas pôsobenia Kaliňáka na poste ministra vnútra," napísal rezort. Milan Ch. je v tejto kauze dodnes obvinený. V súvislosti s jeho výpoveďou podal v minulosti trestné oznámenie za ohováranie aj štátny tajomník ministerstva vnútra Jozef Buček a ďalší zainteresovaní.

V celom prípade Milana Ch. je podľa rezortu 50 obvinených v 15 rôznych spisoch. V priebehu vlaňajška boli tri trestné veci ukončené návrhom na podanie obžaloby, ďalšie tri trestné konania boli ukončené vznesením obvinenia v rámci iného trestného spisu a jeden trestný spis bol spojený na spoločné konanie.

"Polícia, daňová kobra a Národná jednotka finančnej polície NAKA už od roku 2012 ide po krku firmám, ktoré si uplatňovali nadmerné odpočty DPH, celkom už odhalili podvody za stovky miliónov eur a aj vďaka ich práci neboli zo štátneho rozpočtu vyplatené podvodníkom a "dpháčkarskej" mafii," napísali z ministerstva. Ich výsledkom je podľa rezortu aj stíhanie Milana Ch. a ďalších ľudí v tejto kauze.

Týždenník Trend v stredu (27.1.) informoval, že do podvodov s nadmernými odpočtami DPH, v ktorých štát prišiel najmenej o 75 miliónov eur, boli vraj zapojení aj najvyšší predstavitelia strany Smer–SD a vlády Roberta Fica. Vo svojej výpovedi to mal uviesť košický právnik Milan Ch.

Milan Ch. spomína podľa týždenníka vo výpovediach ministra vnútra Roberta Kaliňáka a ministra financií z čias prvej vlády Roberta Fica Jána Počiatka, ktorý momentálne riadi ministerstvo dopravy. Kaliňák v tejto veci podnikne právne kroky. Tie sa budú týkať nielen žaloby na ochranu osobnosti na vydavateľa, ale aj trestných oznámení za krivé obvinenie na konkrétne osoby.

Na kontakt so Smerom mal Milan Ch. podľa týždenníka využívať Vladimíra P., ktorý bol formálne zamestnancom jednej z firiem (TTC) patriacich do "pochybnej siete".

01 - Modified: 2008-01-22 09:03:00 - Feat.: 0 - Title: Rossiho trápenie s novou Yamahou
01 - Modified: 2024-04-08 22:00:00 - Feat.: - Title: Koľko stojí nový cestovný pas alebo občiansky? Poplatky na úradoch išli výrazne hore (+prehľad v tabuľke) 02 - Modified: 2024-04-08 09:37:29 - Feat.: - Title: Záchranné zložky môžu v rámci výzvy čerpať desiatky miliónov eur na techniku, ohlásil Raši 03 - Modified: 2024-03-20 13:13:10 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok nevidí problém v účasti v relácii s medzinárodne hľadanou osobou, opozícia namieta 04 - Modified: 2024-02-23 12:21:44 - Feat.: - Title: Zmeny vo význame dopravných značiek chcú odložiť, platiť majú až v roku 2029 05 - Modified: 2024-02-17 10:25:50 - Feat.: - Title: Minister vnútra odmieta, že by sa mal zvyšovať vek odchodu policajtov do výsluhy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 22:10