StoryEditor

Dostál tvrdí, že Pellegrini robí reklamu na whisky. Ten jeho obvinenia odmieta

07.12.2015, 19:46
Autor:
TASRTASR

Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Smer-SD) odmieta tvrdenia predsedu Občianskej konzervatívnej strany (OKS) Ondreja Dostála, že vo videu o lete stíhačkou, ktorý dostal k narodeninám, robí skrytú reklamu na whisky. Pellegrini konštatuje, že ide čisto o súkromné video, ktoré mu darovali k narodeninám kolegovia a priatelia. "Nemá absolútne nič spoločné s výkonom mojej funkcie," povedal.

Taktiež tvrdí, že podania zo strany Dostála proti jeho osobe sa stávajú už tradíciou. Predseda parlamentu by viac privítal, ak by v rámci predvolebnej kampane kandidáti prezentovali svoj program a neriešili videá k narodeninám na sociálnej sieti.

Video, ktoré si Pellegrini dal na Facebook

 

Na narodeniny som dostal úžasný zážitkový darček. A dnes došlo z neho video. Pozrite si ho

Posted by Peter Pellegrini on Thursday, December 3, 2015

Dostál totiž upozornil, že Pellegrini sa na sociálnej sieti pochválil profesionálne natočeným videom, v ktorom má robiť podprahovú reklamu na whisky.

"Na začiatku videa vystupuje postava s tvárou predsedu NR SR Petra Pellegriniho a je vyobrazená spolu s väčším množstvom fliaš whisky," povedal Dostál. Etiketa fliaš je podľa jeho slov síce rozmazaná, ale tvar fliaš, farebnosť a umiestnenie etikety majú nápadne pripomínať fľaše známej whisky, čo považuje Dostál za jednu z foriem skrytej reklamy.

"Pritom sú predmetné produkty umiestnené vo videu priamo spolu s obrazovou podobizňou ústavného činiteľa," podotýka Dostál. Ako tvrdí, z videa nie je jasné, či Pellegrini let stíhačkou dostal a či tento dar nebol poskytnutý v súvislosti s výkonom jeho funkcie. "Darom v tomto prípade nemuselo byť len zaplatenie letu stíhačkou, ale aj natočenie a spracovanie videa, ktoré nesie znaky profesionality a má charakter reklamného videa, ktoré je použiteľné v čase volebnej kampane," tvrdí Dostál. Ten sa v tejto veci obrátil s podnetom na parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií. Konanie sa podľa predsedu OKS začalo v piatok 4. decembra, keď bol podnet doručený do podateľne NR SR. Výbor by mal rozhodnúť do 60 dní od začatia konania.

 

Reakcia predsedu parlamentu na Facebooku

 

Pán kandidát Dostál dnes na mňa podal za posledný rok už tretí podnet na výbor pre nezlučiteľnosť funkcií. Tentokrát ma...

Posted by Peter Pellegrini on Monday, December 7, 2015
01 - Modified: 2007-11-30 15:16:00 - Feat.: 0 - Title: Kaliňák odmieta Palkove obvinenia
01 - Modified: 2024-04-23 11:47:01 - Feat.: - Title: Do webu Českej tlačovej kancelárie sa nabúrali hackeri. Vymysleli si správu o atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-15 13:42:00 - Feat.: - Title: Alagič sa kajá: Firma jej zrušila biznisovú spoluprácu kvôli Pellegrinimu. Najprv penila, teraz toto! 03 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident 04 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 05 - Modified: 2024-04-13 05:28:52 - Feat.: - Title: Podporili sme Pellegriniho aj preto, že nešiel cestou boja, tvrdí Šimkovičová
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
02. máj 2024 07:07