StoryEditor

Kiska Gašparoviča nenapodobnil. Slovákov pozval k sebe, ale pivo nečapoval

15.06.2015, 20:00

Aj keď prezident Andrej Kiska v mnohých ohľadoch svojho predchodcu prekonáva, v jednom sa mu nevyrovná. Kým Ivan Gašparovič počas dňa otvorených dverí ľuďom čapoval pivo, najznámejší Popradčan ostal len pri minerálke.

Brány Grasalkovičovho paláca sa otvorili z jedného dôvodu. V pondelok bol totiž presne rok odvtedy, čo sa Kiska, dovtedy známy ako podnikateľ a filantrop, stal prezidentom. A to po tom, čo v marcových voľbách porazil s takmer 20-percentným rozdielom dovtedy neporaziteľného Roberta Fica.

Mohol by pridať
Hodinu pred obedom sa pred vstupom do paláca nachádzali predovšetkým žiaci základných škôl. No ani tí sa nevyhli bezpečnostnej kontrole. Žiadna taška neostala otvorená a hoci polícia bola nekompromisná, na jej tvárach bolo vidieť, že by tento čas vedeli využiť aj inak.

Faktom je, že vidieť, odkiaľ Kiska úraduje, chceli najmä tí, čo ho obdivujú. A tí, čo mu svoj hlas dali i v prezidentských voľbách. „Máme prezidenta, na ktorého môžeme byť pyšní a ktorý nás reprezentuje ako krajinu. Svetu i nám sa snaží ukazovať to, čo je na nás pozitívne,“ vyhlásila jedna z návštevníčok Adriana Totíková z Humenného.

Podľa Petra Trnku z Bratislavy je to zatiaľ najlepší prezident, akého sme mali. „Mohol by však pridať v kauze výstavby garáží pod Bratislavským hradom,“ našiel kritický bod Peter Trnka.

V rámci prehliadky paláca mohli ľudia okrem iného nahliadnuť aj do Kiskovej rokovacej miestnosti, do Prijímacieho salóna, kde prebiehajú rozhovory v úzkom kruhu. Vyvrcholením prehliadky bolo stretnutie s Kiskom.

Boli aj kritici
Z momentu stretnutia v Záhradnej sále sa tešili tak žiaci, dospelí, ako aj dôchodcovia. Kiska sa v duchu svojho hesla byť prezidentom všetkých občanov snažil vychádzať v ústrety všetkým.

Ochotne si vypočul a zaujímal o osobu každého, komu sa podarilo podať si s ním ruku. Nebránil sa ani populárnym selfie a mladým žiakom ochotne zapózoval.

Nie všetci občania však vnímali jeho úradovanie pozitívne. „Od začiatku ho vnímam kriticky. Myslím si, že dĺžka jeho kampane aj výška minutých finančných prostriedkov boli protizákonné. Navyše ešte propaguje priateľstvo s dnešnou Ukrajinou a podporuje základne NATO na Slovensku. To sa mi extrémne nepáči,“ vraví Jozef Šolc z Bratislavy.

 

01 - Modified: 2007-06-25 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Kinematograf Martina Šmatláka
01 - Modified: 2024-04-10 15:09:30 - Feat.: - Title: Bývalý manažér Trumpovej firmy ide opäť do väzenia, tentoraz za krivú výpoveď 02 - Modified: 2024-04-07 13:19:26 - Feat.: - Title: Pellegrini chce po skončení vojny rokovať aj s Ruskom. Tam už píšu o mierových rozhovoroch v Bratislave 03 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu 04 - Modified: 2024-04-07 13:35:51 - Feat.: - Title: GALÉRIA Internet reaguje na výsledok prezidentských volieb. Gery v prezidentskej záhrade a víťaz, ktorý ani nekandidoval 05 - Modified: 2024-04-07 11:50:53 - Feat.: - Title: Víťaz prezidentských volieb má dilemu. Kto nahradí Petra Pellegriniho a bude novým predsedom Hlasu?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 02:35