StoryEditor

Referendum o rodine rozdelilo Slovensko. Takto by hlasovali osobnosti (anketa)

27.11.2014, 23:23
Autor:
pjpjlmlm

7. február 2015. Zdá sa to síce ešte ďaleko, ale bude to kľúčový deň. Po vôbec prvýkrát dostanú Slováci možnosť hlasovať o právach iných. Konkrétne napríklad o tom, či homosexuálne páry budú môcť uzatvárať manželstvá či adoptovať si deti. Definitívny termín referenda, o ktoré žiadala kresťanská organizácia Aliancia za rodinu, oznámil včera prezident Andrej Kiska. „Je to jediný termín, keď rodiny s deťmi necestujú na jarné prázdniny,“ zdôvodnil.

Ján Filc,
hokejový tréner majstrov sveta z Göteborgu

Som konzervatívny. Podľa mňa je dôležité tradičnú rodinu, akú poznáme už stáročia, zachovať. Hoci som za to, aby sa tolerovala inakosť a svet aby sa vyvíjal aj v otázke vzťahov, pri rodine treba mať určitú hranicu. Na referende sa zúčastním a hlasovať budem v tomto zmysle.

Tomáš Bel,
majiteľ siete športových potrieb EXIsport

V prípade, že mi to pracovné povinnosti dovolia a budem na Slovensku, na referende sa, samozrejme, zúčastním. Som liberál a v tomto duchu budem i hlasovať. V každodennom živote sú dôležitými najmä morálka, dodržanie slova a sľubov, či snaha niečo dokázať a spraviť svet lepším. Som za liberalizáciu vzťahov a keď sú dvaja ľudia schopní spolu vychovávať dieťa, milovať ho, poskytnúť mu plnohodnotný život a priestor na rozvíjanie jeho záujmov, nezáleží na tom, či sú rovnakého pohlavia alebo nie.

Daniel Dangl
režisér a humorista

Vyhlásenie referenda je výborná vec. Zoberie sa totiž vietor z plachiet tým, ktorí to zneužívajú ako politickú tému. A tým to rozhodne nie je. Na referende sa zúčastním – tak ako na všetkých voľbách. Som liberál. Zdá sa mi totiž úplne absurdné, aby sa štát „pchal“ do vzťahu ľudí a diktoval im, čo môžu a čo nie. To je naozaj scestné.


Prečítajte si aj: Kiska vyhlásil referendum o ochrane rodiny, stále však má pochybnosti

                             Kiska dostal odpoveď. Referendum o rodine by bolo protiústavné


Richard Stanke,
herec

Všetky tieto otázky sa mi zdajú nezmyselné. Na referende sa nezúčastním.

 

Miroslav Macko
člen Rady Mensa (združenie nadpriemerne inteligentných ľudí)

Môj názor je ten, že podľa mňa takéto referendum nepomôže ochrane rodiny. A priznám sa, že tématiku registrovaných partnerstiev príliš nesledujem, tak ani ešte neviem či sa zúčastním referenda.

Emil Horváth
herec

Poviem to úprimne. Nie je to pre mňa najdôležitejšia otázka. Je veľmi veľa dôležitejších vecí, ktoré by sa mali riešiť. Najmä v dnešnej situácii. Napokon až to samotné referendum ukáže či je to relevanté.

Michal Riszdorfer
olympijský medailista v kanoistike

Uznávam hodnoty rodiny a považujem to za dôležité. Je to pravdepodobné že, sa referenda zúčastním.

Silvia Hroncová
bývalá šéfka SND a riaditeľka Opery Národního divadla a Státní opery Praha

Od referenda veľa neočakávam. Referendum bude skôr testom, či vôbec táto téma rezonuje v spoločnosti.  Ak budem na Slovensku, zúčastnim sa.  Liberálne hodnoty  spoločnosti rada podporím.

01 - Modified: 2007-01-09 20:36:39 - Feat.: 0 - Title: Na misii sa môže stať všetko
01 - Modified: 2024-04-25 10:46:10 - Feat.: - Title: Pohreb zosnulého Laufera má prísne pravidlá. Dvom blízkym už dala rodina zákaz! 02 - Modified: 2024-04-10 15:09:30 - Feat.: - Title: Bývalý manažér Trumpovej firmy ide opäť do väzenia, tentoraz za krivú výpoveď 03 - Modified: 2024-04-07 13:19:26 - Feat.: - Title: Pellegrini chce po skončení vojny rokovať aj s Ruskom. Tam už píšu o mierových rozhovoroch v Bratislave 04 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu 05 - Modified: 2024-04-07 13:35:51 - Feat.: - Title: GALÉRIA Internet reaguje na výsledok prezidentských volieb. Gery v prezidentskej záhrade a víťaz, ktorý ani nekandidoval
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 04:15