StoryEditor

Ficovi vadí mocenská arogancia v Smere. Pre straníkov chystá tresty

Smer čakajú zásadné zmeny. Personálne aj programové, ohlásil premiér vo svojom príhovore. Podľa neho sa strana musí začať správať ako zodpovedná strana, ktorá je pilierom politického systému na Slovensku, nakoľko na pravej strane nie je nič. Podľa neho nie je normálne, že strane sa nepodarilo zmobilizovať voličov v druhom kole volieb do samospráv, či do volieb do Európskeho parlamentu. „Musíme zabrať obsahovo, musíme sa správať ako sociálni demokrati. Nie vždy je tomu tak. Majme odvahu verejne povedať, že sa objavujú prípady spanštenia strán,“ uviedol Fico.

Výmena ministrov
Podľa neho je omyl, ak sa politik domnieva, že ľudia sú tu pre neho a nie on pre ľudí. Od podpredsedov strany bude ako predseda žiadať aktívnejšiu politiku medzi ľuďmi. „Budú individuálne zmeny aj vo vláde medzi ministrami aj medzi štátnymi tajomníkmi,“ prezradil apotvrdil tak špekulácie v médiach. O koho pôjde, zatiaľ nešpecifikoval. 

Mocenská arogancia Smeru
Zmeniť sa bude musieť aj spôsob práce v poslaneckom klube. „Máme málo ľudí v poslaneckom klube, ktorí sú ochotní komunikovať navonok,“ vyčítal svojim poslancom Fico. Ak by 83 poslancov aktívne pracovalo, využívalo prácu so študentmi, vyzeralo by to podľa neho inak. Na regionálnej úrovni sa vraj v poslednom čase stretol s mocenskou aroganciou, čo sa nemôže stávať. „Prestávajú byť schopní mobilizovať,“ vyhlásil. Práve preto dôjde podľa Fica k personálnym zmenám nie len vo vedení, ale aj na nižších straníckych štruktúrach. Zmeniť by sa mali krajskí predsedovia, či okresní predsedovia tam, kde to bude nutné. „Nie je možné, aby strana ako Smer nebola schopná zmobilizovať 3000 voličov, ktorí nám chýbali na piaty mandát v eurovoľbách.“

Tresty pre straníkov
Novinkou bude, že ústavný činiteľ Smeru-SD s viacerými funkciami bude mať iba jeden plat, ten najvyšší, ktorý si vyberie. Z ostatných bude vraj poberať len minimálnu mzdu. Strana podľa premiéra musí prijať aj eticky kódex predstaviteľa strany, ako aj systém sankcií až po možné vylúčenie, pri jeho porušení. „Ak niekto ohrozuje našu stranu, sme to my sami,“ ukončil svoj prejav Fico.

01 - Modified: 2006-07-14 05:23:33 - Feat.: 0 - Title: Dušan Čaplovič: Práva menšín ostanú zachované, čo ešte SMK chce viac?
01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 10:43