StoryEditor

SNS zháňa ľudí. Majú jej hlásiť maďarskú kampaň u nás

04.03.2014, 16:20
Autor:
tasr, stltasr, stl

Slovenská národná strana (SNS) vyzýva politické subjekty z Maďarska, aby sa zdržali predvolebnej kampane na zvrchovanom území Slovenskej republiky. Vyplýva to z dnešného rokovania Predsedníctva SNS, ktoré sa zaoberalo viacerými celospoločenskými témami aj medzinárodnou situáciou. Pre TASR to uviedla hovorkyňa SNS Zuzana Kohútková.

Podľa SNS je neprípustné, aby politické strany viedli volebnú kampaň na území iného štátu a vyvíjali politickú činnosť v zahraničí.

V tejto súvislosti strana vyzýva aj príslušné slovenské orgány, aby neprípustné cezhraničné aktivity monitorovali a prijali efektívne protiopatrenia proti exteritoriálnym účinkom maďarského zákona o dvojakom občianstve na Slovensku. "SNS verí, že kompetentní si uvedomia, že ide nielen o neprípustnú kampaň pred maďarskými parlamentnými voľbami, ale aj o kradnutie slovenských voličov vo voľbách do Európskeho parlamentu iredentistickými stranami z Maďarska, čo oslabuje záujmy a pozície Slovenska," uviedla Kohútková.

SNS vyzýva všetkých svojich sympatizantov a členov na monitoring slovenského územia, či sa na ňom nenachádzajú predvolebné bilbordy maďarských politických strán alebo politikov s logom týchto strán. Vyzýva tiež na hlásenie maďarských predvolebných akcií a mítingov, ako aj upozorňovanie na miesta, kde by sa nachádzali volebné maďarské bilbordy. "To všetko môžu občania nahlásiť na novozriadenú mailovú adresu na tento účel - Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.," konštatovala hovorkyňa. SNS podľa nej upozorňuje, že podnikne všetky kroky na to, aby takýmto akciám cudzích maďarských politikov slušne, ale rázne, zabránila.

SNS vyhlásením reaguje aj na konkrétny prípad predvolebnej kampane maďarskej strany na území Slovenska.

Proti predvolebnej agitácii Jobbiku v Dunajskej Strede v utorok 25. februára demonštrovali tak slovenskí, ako aj maďarskí obyvatelia mesta.

V dunajskostredskom bábkovom divadle robila kampaň maďarská extrémistická strana Jobbik svojmu kandidátovi do parlamentných volieb Péterovi Pallérovi. Podľa novej maďarskej legislatívy sa totiž môžu na voľbách zúčastniť aj zahraniční Maďari. Palléra, ktorý vyhlasuje, že kandiduje za "Felvidék", prišiel do Dunajskej Stredy podporiť aj podpredseda maďarského parlamentu Zoltán Balczó (Jobbik).

01 - Modified: 2006-02-14 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ak nemáte zúčtovanie, musíte podať daňové priznanie
01 - Modified: 2022-04-04 14:57:53 - Feat.: - Title: Bugár po voľbách v Maďarsku pre HN: Môžete hocičo vytiahnuť na Fica, ale nikdy neurobil to čo Orbán 02 - Modified: 2022-04-04 13:32:10 - Feat.: - Title: Orbánovo silové pole môže stiahnuť aj Fica 03 - Modified: 2022-04-04 05:40:23 - Feat.: - Title: Bojovali sme proti Sorosovmu impériu, vyhlásil Orbán. Za svojho oponenta označil aj Zelenského 04 - Modified: 2022-04-04 07:51:35 - Feat.: - Title: Voľby v Maďarsku: Orbán sa vyhlásil za víťaza volieb, skritizoval Brusel aj Zelenského 05 - Modified: 2022-04-01 07:53:28 - Feat.: - Title: Maďarom sľubuje mier a ochranu pred "rodovým šialenstvom". Voľby rozhodnú, či Orbán zostane pri moci
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 07:34