StoryEditor

Ich odchod je škoda pre Slovensko, tvrdí Frešo

12.12.2013, 20:46
Autor:
TASRTASR

Odchod Lucie Žitňanskej, Miroslava Beblavého a Magdalény Vášáryovej z SDKÚ-DS je smutným okamihom. Vyhlásil to dnes v reakcii líder strany Pavol Frešo, podľa ktorého je odchod tejto trojice škodou.
     
„Je to škoda pre Slovensko, pre SDKÚ-DS a pre celú stredopravú scénu. Som presvedčený, že keby o tomto kroku rozhodovali voliči, určite by s ním nesúhlasili," deklaroval. Frešo podľa svojich slov odídencom poďakoval za prácu. "Povedali sme im, čo cítime a popriali si vzájomne pri tomto rozchode, aby bol kultivovaný a taký, ktorý nemá páru na slovenskej politickej scéne. Máme záujem, aby to kultivované zostalo," podotkol.
      
Nespokojnosť trojice označil za dlhodobejší stav, ktorý mal svoj vývoj. "SDKÚ-DS je strana v prvom rade zodpovedná svojim voličom. Chceme pokračovať a v každých ďalších voľbách získavať voličov," avizoval.


      
Na otázku, či sa neplánuje odchod aj ďalších poslancov či členov naviazaných na trojicu odídencov, odvetil, že sú kraje, kde strana členov naberá. Vrátenie poslaneckých mandátov od Žitňanskej, Beblavého a Vášáryovej strana žiadať nebude.
     
„Nejasnosť postojov strany, strata obsahu politiky, neschopnosť prijímať rozhodnutia a riešiť situáciu pre mňa znamená, že som opakovane v rozpore s Pavlom Frešom a vedením strany. Ukázalo sa, že tento stav je neriešiteľný a dlhodobo neudržateľný. Lepšie je preto nezaťažovať stranu ani seba zbytočnými konfliktmi a zo strany odísť," uviedla na margo svojho odchodu Žitňanská.
      
Beblavý podľa vlastných slov nevie ďalej zotrvávať v strane, ktorej najväčším cieľom aj výsledkom je udržanie postu predsedu samosprávneho kraja. "Predpokladám, že za naše rozhodnutie si vypočujeme viacero výčitiek o štiepení pravice. Nie je však možné umelo udržiavať dnešný neradostný stav a ospravedlňovať neschopnosť lídrov zaujať postoj, prijať rozhodnutie alebo zmeniť zaužívaný a pohodlný štýl politiky, ktorý k ničomu pozitívnemu nevedie," zdôraznil Beblavý.
      
K svojmu odchodu zo strany sa vyjadrila aj Vášáryová. Podľa vlastných slov už dlhšie necíti podporu vedenia strany, ale aj členskej základne. "Nedarí sa mi presadiť nové témy, dostávam sa do rozporu aj s členmi strany. SDKÚ-DS sa nepotrebuje teraz zaoberať hodnotovými rozpormi vo vnútri strany," dodala poslankyňa.

01 - Modified: 2024-03-30 15:07:23 - Feat.: - Title: Keď tu nebudem, moje dieťa do zajtra neprežije, hovorí Zora Frešová, matka chorého Alanka. Štát im nepomáha 02 - Modified: 2023-03-27 17:15:06 - Feat.: - Title: Politika je teraz ako reality show. Smer po víťazstve nebude chcieť vystúpiť z EÚ a NATO, hovorí Frešo 03 - Modified: 2022-09-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Droba a Vallo očami svojich predchodcov. Stroskotávajú na doprave 04 - Modified: 2017-11-05 00:38:19 - Feat.: - Title: Frešo priznal porážku: Každá faktúra je zaplatená, neostanú po nás žiadne čierne diery 05 - Modified: 2017-11-04 20:58:45 - Feat.: - Title: Voľby do VÚC: Sledujte naživo atmosféru v štábe Pavla Freša
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 09:27