StoryEditor

Mladé pušky nekončia. Smer ukazuje podľa Sulíka mimoriadnu aroganciu

06.01.2015, 16:07
Autor:
SITASITA
Séf SaS zdôraznil, že spolupráca s Matovičom, Lipšicom a Hlinom bude pokračovať aj v novom roku. Nevylučuje ani ďalšie protesty.

Neformálne zoskupenie Mladé pušky, teda lídri strán SaS Richard Sulík, Igor Matovič (OĽaNO), Daniel Lipšic (NOVA) a Alojz Hlina (Občania SR) plánujú podľa lídra liberálov spolupracovať aj v predvolebnom roku 2015. Zatiaľ posledná demonštrácia pod ich vedením sa konala v stredu 10. decembra 2014.

„Áno, plánujeme ďalšiu spoluprácu v rozumnej forme a primeranom rozsahu. Uvidíme, tých foriem je viac. Sme si vedomí toho, že pravicový volič chce vidieť rozumnú zmysluplnú alternatívu,“ povedal pre agentúru SITA Sulík. 

Či štyria opoziční lídri budú pokračovať v protestoch na uliciach, Sulík nevylúčil ani nepotvrdil. „Budeme sa snažiť primerane reagovať na vývoj a budeme zvažovať, či vláda dostatočne svižne plní šesť požiadaviek, ktoré sme dali. Každá z nich má znížiť korupciu,“ vysvetlil predseda SaS. Medzi šesť požiadaviek námestia na vládu patrí zákaz účasti schránkových firiem na verejných súťažiach, zriadenie špeciálneho výboru na dohľad nad vyšetrovaním kauzy Gorila, hmotná zodpovednosť politikov za nezákonné rozhodnutia, voľba predsedu Najvyššieho kontrolného úradu navrhnutého opozíciou z radov renomovaných osobností, okamžité odvolanie riaditeľky piešťanskej nemocnice Márie Domčekovej a niekdajšieho vedúceho služobného úradu ministerstva zdravotníctva Martina Senčáka, ako aj skončenie politických nominácií v rezorte zdravotníctva. 

„Nech si Robert Fico rozpráva, čo chce. My chápeme, že to nie je v jeho záujme. Ale on musí pochopiť, že na neho budeme tlačiť, keďže Smer doteraz ukázal mimoriadne veľkú mieru arogancie. Opozícia v parlamente nič nepresadila, nech to bolo akokoľvek rozumné. Tak O.K., keď nie tak, tak inak,“ poznamenal Sulík. 

Smer podľa neho aj pre svoju aroganciu zistil, že neplatí výrok vyhraj voľby a môžeš všetko. "Ľudia sú veľmi citliví na korupciu. Neprejde týždeň, čo by sme neboli konfrontovaní s novou korupčným škandálom, zvlášť v rezorte zdravotníctva. Tam sa kradne na každom kroku. A ľuďom to vadí. Ľudia konečne pochopili, že korupcia rozkladá našu spoločnosť," zdôraznil predseda SaS. "Nositeľom tejto nálady sme hlavne my. Tu spravil Smer hrubú chybu, keď to podcenil. To sa premietlo do odvolávaní a zmien v zákonoch o verejnom obstarávaní," uzavrel Sulík.

01 - Modified: 2007-02-09 08:01:01 - Feat.: 0 - Title: Anketa HN: Čo bude znamenať nový Zákonník práce pre firmy?
01 - Modified: 2024-04-23 12:47:06 - Feat.: - Title: Protesty za Gazu zachvacujú americké univerzity, polícia masívne zatýka 02 - Modified: 2024-04-18 14:04:40 - Feat.: - Title: Miliardový projekt mosta medzi Sicíliou a pevninou naráža na protesty miestnych obyvateľov 03 - Modified: 2024-04-17 12:49:11 - Feat.: - Title: Gruzínsky parlament schválil v prvom čítaní sporný zákon o zahraničnom vplyve. Opozícia hlasovanie bojkotovala 04 - Modified: 2024-04-12 08:30:00 - Feat.: - Title: Dovolenkový raj Slovákov už nechce turistov. Plánujú demonštrácie, hladovku aj paralýzu najväčšieho letiska 05 - Modified: 2024-04-09 16:30:00 - Feat.: - Title: Zrada v Budapešti. Člen orbánovskej elity dezertoval a vedie ľudí do ulíc
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 10:59