Martin Poliačik rapuje
StoryEditor

Top výroky volebnej noci: Nezlomí si niekto nohu? Aby sme ich prekonali

06.03.2016, 01:47

Plné prekvapení, šokujúce či rozporuplné, aj takto by sa dali označiť slovenské parlamentné voľby. Častá fráza "ľudia rozhodli" dostala nové rozmery. Ľudia politikov vôbec nešetrili a roztrhali všetky predvolebné prieskumy na franforce. Ako rástlo percento spočítaných hlasov, množili sa aj reakcie politikov na tieto údaje. A tí svoje prekvapenie neskrývali. Okrem toho pridali aj pár sebe vlastných vtipných bomotov, presvedčte sa sami:   

"Keby tu neboli dvaja páni na "K" bolo by to lepšie, takto sa z výsledkov tešiť nemôžem," povedala na margo toho, že sa do parlamentu dostali aj strany Sme rodina Borisa Kollára a Kotleba - ĽS NS, jednotka kandidátky OĽaNO-NOVA Veronika Remišová.

"Nedá sa žiť zo sociálnych balíčkov a vlakov zadarmo, musíme uľahčiť tvorenie hodnôt. Potom bude viac pracovných miest." Tento výrok povedal v opojení z veľmi dobrého volebného zisku šéf liberálov Richard Sulík.

"Sme druhá najsilnejšia strana, keď Smer nezostaví vládu, je to na nás," aj tento výrok ide na vrub Richarda Sulíka.

"Rozsievanie hnevu premiéra Roberta Fica neprinieslo voličské hlasy strane Smer, ale Kotlebovi," povedal Zsolt Simon z Mostu.

"SNS prijíma výsledok s pokorou a preto tu nevidíte hudbu a oslavy, lebo to ľudia teraz nepotrebujú," vyhlásil predseda SNS Andrej Danko.

"Som veľmi rád, že gazda bude Richard," povedal šéf strany Sme rodina Boris Kollár ku dobrému volebnému výsledku SaS.

"Nezlomí si niekto nohu? Aby sme ich prekonali.“ Boris Kollár tak reagoval na to, že predsedu strany SaS pri sabráži poranili a musel byť ošetrený v nemocnici.

"Ked chcete niekedy urobiť niečo pre školstvo, musíte to niekedy urobiť aj takto,“ povedal novinárom Martin Poliačik z SaS po tom, ako vo volebnej centrále strany repoval.

"Život ide ďalej, o nič nejde, majú na tom zásluhu aj novinári. Všetci sme vyzývali voličov, aby prišli a oni prišli." Týmto spôsobom vyjadril sklamanie z výsledkov volieb Dušan Jarjabek z vládneho Smeru.

"Je to kaz na demokracii. Kotleba je hanebný prvok, ale nie je v Európe ojedinelý. Liberálna demokracia naráža na svoje limity. To, že ľudia volia neonacistov, vypovedá o nich samých. Pre istý segment mládeže je radikalizmus spojený s heroizáciou mýtov o vlastnom národe nesmierne príťažlivý," povedal František Šebej zo strany Most-Híd k tomu, že v slovenskom parlamente zasadne aj Marián Kotleba.

"Politikom by som nedal riadiť ani bufet," povedal Boris Kollár.

Situácia vyzerá napätá a vážna. Slovensko prvýkrát zažije, že bude mať v parlamente fašistov," znie reakcia Igora Matoviča na volebný výsledok Kotlebovej strany.

"Ľudia dali jasne najavo, že nechcú vládu Roberta Fica." Takýto záver vyvodil z volebných výsledkov Daniel Lipšic.

„Zvolili si ho ľudia. Neviňme Kotlebu, viňme politikov, že takto viedli túto krajinu. Sem ste to dobačovali, spytujte sami seba, nie nadávať, že Kotleba je extrémista.“ Povedal Boris Kollár o volebnom výsledku Kotlebovcov.

"Vo mne sa mieša sklamanie z tohto výsledku spolu s vďačnosťou," zhodnotil výsledok svojej strany predseda Siete Radoslav Procházka.

"Marián Kotleba so svojou politikou patrí do minulého storočia. Radšej nebudem predsedom SNS akoby som s ním mal spolupracovať," povedal šéf národniarov Andrej Danko.

01 - Modified: 2023-09-04 18:44:13 - Feat.: - Title: Pápež uznal, že jeho nedávne výroky o Rusku boli zle formulované 02 - Modified: 2023-06-25 07:00:00 - Feat.: - Title: Ak je niekto gay a hľadá Boha, kto som ja, aby som súdil? Pripomeň si výroky pápeža Františka, ktoré podporujú LGBTI+ komunitu 03 - Modified: 2023-02-14 10:00:00 - Feat.: - Title: Najinšpiratívnejšie výroky neodolateľnej herečky Monici Belluci 04 - Modified: 2022-05-07 11:31:29 - Feat.: - Title: Fico vyhral dvakrát. "Zachránil" seba a rozhádal koalíciu, Matovič obnovil spor so Sulíkom 05 - Modified: 2022-04-24 11:15:55 - Feat.: - Title: Fico hovoril o politickom revanše, Naď odkázal, že božie mlyny melú zdopovedne
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 19:53