Šéf SNS Andrej DankoTASR
StoryEditor

Premrhali historickú šancu pre Slovensko. Politici reagujú na SNS

12.03.2016, 14:33

Reakcie pravicových politikov na dnešné vyjadrenia šéfa SNS Andreja Danka sa rôznia. Najtvrdšie sa k nemu postavili v hnutí OĽaNO Igora Matoviča. 

"Sme sklamaní z aktuálneho postoja strany SNS. Napriek tomu sa SNS stále môže rozhodnúť, či pôjde v šľapajách Jána Slotu, alebo spoločne s ľuďmi ocenenými za statočný boj proti korupcii v našom poslaneckom klube, vytvorí vládu pre ľudí a nie pre zbohatlíkov v pozadí," píše v reakcii na Slovenskú národnú stranu Igor Matovič

Jeho kolega z hnutia Jozef Viskupič to poňal ešte tvrdšie. "Pán Danko očividne nepochopil odkaz voličov a jeho možnej úlohe v dejinách Slovenska aj SNS," píše na svojom Facebooku. "Vybral si stagnujúcu betonáž kleptokraticko-oligarchického zlepenca so Smerom, kde vidí stabilitu zachovania súčasného stavu a ovenčil to floskulami o zachovaní štátnosti a zvládnutí riadenia štátu. Neprekročil tak tieň svojej privatizérskej minulosti, s ktorou sa mohol vyrovnať. Historická možnosť premrhaná. Pre neho, pre SNS, pre Slovensko," zakončuje svoj status. 

Pozrite si tlačovú konferenciu Andreja Danka

"Nebudem sa vyjadrovať predtým, ako sa stretnem s pánom Dankom," povedal pre HN šéf liberálov Richard Sulík.

"Ak niekto považuje strany, za ktorými sú finančné skupiny a oligarchovia za štandardné, tak sme hrdí na to, že sme v tomto zmysle neštandardnou stranou," vyhlásil Peter Pčolinský zo strany Sme rodina.

"Rozhodnutie SNS znamená nemožnosť vytvorenia stabilnej pravicovej vlády," reaguje Most-Híd. "Úradnícka vláda, ktorú pripúšťa SNS, znamená predčasné voľby. Ich výsledkom by bolo posilnenie extrémistických síl, čo strana Most-Híd jednoznačne odmieta," konštatuje v stanovisku strana Most-Híd.

"Sieť nachádzala jedinú možnosť na presadenie svojho plánu fungujúceho štátu v stredopravej vláde. Po zániku tejto možnosti v priamom prenose budú o akejkoľvek inej ceste musieť rokovať orgány Siete," píše v stanovisku strana. Jedinou ambíciou podľa jej vlastných slov zostáva fungujúci štát, v ktorom sa nekradne a ktorý zdvíha kvalitu vlastných služieb.

Predseda SNS Andrej Danko dnes po sneme uviedol, že pravicovú politiku môže strana presadzovať i v kombinácii so Smerom-SD. Taktiež, že súčinnosť a stabilitu politických strán zatiaľ odzrkadľujú strany SNS a Smer-SD a dokážu garantovať stabilitu i v rokovaní v Národnej rade SR. Na otázku, či to znamená definitívne nie pravicovej vláde, Danko skonštatoval, že to znamená absolútne nie hybridom a chaosu. "Problém nie je pravica alebo ľavica, ale to, či tu bude deštrukcia, alebo nie," uviedol šéf SNS s tým, že je politik s pravicovými prvkami a SNS pôjde radšej cestou úradníckej vlády, akoby mala zradiť hodnoty.

01 - Modified: 2024-04-24 12:02:02 - Feat.: - Title: Vláda schválila návrh na možné využitie pomoci v oblasti agrosektora 02 - Modified: 2024-04-24 10:01:12 - Feat.: - Title: Zmeny v RTVS znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí, kritizuje KDH 03 - Modified: 2024-04-24 09:49:39 - Feat.: - Title: Ficova vláda tvrdí, že všetky úlohy z akčného plánu boja proti obchodovaniu s ľuďmi sa splnili 04 - Modified: 2024-04-24 11:20:36 - Feat.: - Title: Vláda hasí veľký problém. Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku až do 100-tisíc eur, oznámil Fico 05 - Modified: 2024-04-24 09:21:21 - Feat.: - Title: Vláda odmietla návrhy kandidátov na sudcov Všeobecného súdu a súdu pre ľudské práva
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 00:19