V rámci predvolebnej kampane lákal voličov najmä na heslá ako „Obnovíme slovenskú korunu“ či „Spoločne proti zlodejom a parazitom“. Má 35 rokov, pochádza z Novej Dubnice a je technik. Taktiež je okresný predseda Ľudovej strany Naše Slovensko pre Ilavu a Púchov. Uctieva Jozefa Tisa, často označovaného za vojnového zločinca, ktorého považuje za jediného a skutočného prezidenta Slovákov. Na sociálnej sieti vzdáva česť jeho pamiatke. V rámci správ na sieti napísal tiež: „Ako si objednať cigánsku pečienku bez náznaku rasovej neznášanlivosti? Prosím si jeden Kotlebov sen.“Facebook Petra Krupu
StoryEditor

Kotlebov poslanec prišiel do parlamentu so zbraňou

21.03.2016, 11:47
Autor:
TASRTASR

Poslanec Národnej rady SR za ĽSNS Peter Krupa dnes prišiel do parlamentu so strelnou zbraňou. Pri vstupe do budovy, kam išiel rokovať o rozdelení postov v parlamente, ju dobrovoľne odovzdal ochranke, ktorá ju uložila do trezoru.

Ochranka pri vstupe do budovy parlamentu poslancov ani ich asistentov spravidla prehliadke nepodrobuje, tú musia vždy absolvovať novinári, ale aj široká verejnosť. Šéf ĽSNS Marian Kotleba povedal, že Krupa má zbraň v legálnej držbe.

Je neakceptovateľné, aby poslanci Národnej rady SR nosili do parlamentu zbrane. Povedal to dnes novinárom minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) v reakcii na dnešné konanie poslanca ĽSNS Petra Krupu.

"Je to pre mňa šokujúce, ostal som veľmi prekvapený. Nepredpokladám, že mal pán budúci poslanec obavu o svoju bezpečnosť. Absolútne to nezodpovedá kultúre, ktorú sa snažíme v parlamente mať a je neakceptovateľné, aby takéto niečo fungovalo," zdôraznil Kaliňák s tým, že nosiť zbrane do rokovacej miestnosti je prísne zakázané.

Nové vedenie parlamentu bude mať podľa jeho slov zrejme veľa práce, aby odučilo ľudí do parlamentu prinášať zbrane. "Vyvoláva to množstvo otáznikov nad tým, ako sa bude ochrana parlamentu ďalej odvíjať. Keby museli poslanci chodiť cez bezpečnostné rámy, asi by to bol problém. Skôr je dôležité, aby si každý uvedomil, že je na pôde parlamentu. Ak nie, musia prísť opatrenia, ktoré súvisia s tým, že do sály žiadne zbrane nepatria," dodal minister.

Krupa má 35 rokov, pochádza z Novej Dubnice a je technik. Taktiež je okresný predseda Ľudovej strany Naše Slovensko pre Ilavu a Púchov. V rámci predvolebnej kampane lákal voličov najmä na heslá ako „Obnovíme slovenskú korunu“ či „Spoločne proti zlodejom a parazitom“.

Uctieva Jozefa Tisa, často označovaného za vojnového zločinca, ktorého považuje za jediného a skutočného prezidenta Slovákov. Na sociálnej sieti vzdáva česť jeho pamiatke. V rámci správ na sieti napísal tiež: „Ako si objednať cigánsku pečienku bez náznaku rasovej neznášanlivosti? Prosím si jeden Kotlebov sen.“

01 - Modified: 2024-01-17 13:19:45 - Feat.: - Title: My Slovania spravíme zo západnej Európy trávnik. Od Tatier po La Manche, hrozil Radačovský v europarlamente 02 - Modified: 2024-01-15 09:34:56 - Feat.: - Title: Kotleba ohlásil prezidentskú kandidatúru, začína zbierať podpisy 03 - Modified: 2023-10-05 15:45:14 - Feat.: - Title: NAKA sa zaoberá bilbordmi ĽSNS pre podozrenie z podnecovania etnickej nenávisti 04 - Modified: 2023-10-01 15:00:00 - Feat.: - Title: Matečná, Osuský a ďalší. Parlament ušiel expremiérovi, ministrom, ale aj dlhoročným bardom 05 - Modified: 2023-08-24 12:49:56 - Feat.: - Title: Kandidátka strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) pre parlamentné voľby
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 03:21