StoryEditor

Kritika na Procházku od známeho publicistu: Stal sa obeťou samého seba

17.04.2016, 00:00
Podľa známeho publicistu Juraja Hrabka Procházka nenaplnil základné posolstvo Siete, ktoré deklaroval v kampani.

Stal sa obeťou samého seba a svojich vyjadrení,“ reagoval na šéfa Siete Radoslava Procházku známy publicista Juraj Hrabko v diskusii na tablet.tv.

Mal tým na mysli prieskum o spokojnosti voličov s postupom strán pri zostavovaní vlády. Sieť z toho vyšla negatívne.

Hrabko dodal, že Sieť ešte bude mať šancu presvedčiť voličov o oprávnenosti svojho postupu tým, ako bude vo vláde pôsobiť.

"Základné posolstvo nenaplnil"

Podľa Hrabka Procházka vniesol do predvolebnej kampane až priveľké očakávania.

"A priveľké vyhranenie sa voči starým politikom, o tom, že chce vymeniť celú tú garnitúru. Napokon nevymenil nič, a to základné posolstvo nenaplnil,“ hodnotí publicista.

Na otázku, čo spôsobuje vysokú spokojnosť voličov Mosta s postupom svojej strany po voľbách, keď bola pod veľkým tlakom médií, Hrabko odpovedal, že mediálne tlaky sa preceňujú.

Sú spokojní, Most je súčasťou výkonnej moci, bude s ňou narábať a jeho voliči očakávajú, že im z toho niečo 'kvapne'. A vidíme v programovom vyhlásení, že by im niečo 'kvapnúť' malo,“ poznamenal. Spokojnosť voličov Smeru-SD, ktorý získal pozíciu premiéra a najviac vládnych postov, sa podľa neho dala očakávať.

Pri koaličnej SNS je to pochopiteľné, je vo vládnej koalícii a má v nej dosť dôležité slovo. Voliči Mariana Kotlebu sú spokojní s tým, aké zastúpenie v parlamente majú. Voliči SaS sú spokojní s tým, že strana nie je pri moci,“ komentoval Hrabko vysokú spokojnosť voličov týchto strán s tým, že v prípade SaS je to podľa neho paradoxné, keďže základnou úlohou strany vo voľbách je práve získať podiel na moci.

"Kollár sa nevie celkom účinne brániť"

V ďalšej skupine strán je spokojnosť voličov o niečo nižšia, stále však prevyšuje spokojnosť nad nespokojnosťou. Je v nej Sme rodina Borisa Kollára, OĽaNO–NOVA a KDH.

Neviem sa úplne vcítiť do kože voliča Sme rodina. Spokojní sú s tým, že sa dostali do parlamentu. Zrejme im prekáža, kto sa tam dostal, ako sa tam dostal, aj to, že sa Boris Kollár nevie celkom účinne brániť napríklad vyjadreniam Mariana Kočnera,“ poznamenal Hrabko. Voliči OĽaNO-NOVA podľa neho možno čakali ešte lepší volebný výsledok. „Možno tiež očakávali, že budú súčasťou výkonnej moci,“ dodal. 

Skutočnosť, že s postupom svojej strany po voľbách je viac voličov KDH spokojných ako nespokojných, ho prekvapila.

Po niekoľkých dňoch, podľa mňa síce neskoro, ale predsa, oznámil predseda KDH, že odstúpi z funkcie a bude snem, kde sa bude voliť nový. Možno toto považujú voliči KDH za pozitívum. Hoci podľa môjho názoru by to malo byť automatické,“ uviedol Hrabko.

Radoslav Procházka vysvetľoval svoje postoje po voľbách v rozhovore so šéfredaktorkou HN Marcelou Šimkovou:

01 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 02 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 03 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár) 04 - Modified: 2024-04-10 11:54:48 - Feat.: - Title: Čaputová chce zostať na Slovensku. Nemám záujem vstúpiť do politiky, odkazuje 05 - Modified: 2024-04-10 10:37:51 - Feat.: - Title: Po Slovensku vylepili proruské billboardy: Ku kontroverznej kampani sa prihlásili Demokrati
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 23:17