Minister vnútra Robert KaliňákTASR/Š. Puškáš
StoryEditor

Kaliňákove účty som si prezeral zo zvedavosti, žiadne odmeny som nedostal, tvrdí asistent poslanca SaS

12.06.2016, 12:05
Filip Rybanič vypovedal na polícii 15 hodín. Vysvetlil dôvody, prečo si prezeral účty ministra vnútra Roberta Kaliňáka a bývalého ministra dopravy Jána Počiatka.

Dôvod, prečo som poskytol tieto informácie, bolo dianie na politickej scéne,” píše sa vpo výpovedi Filipa Rybaniča, ktorý je asistentom poslanca SaS Jozefa Rajtára.

Rybanič: Robil som to z vlastnej zvedavosti

Informáciu priniesol denník N. Reagoval na fakt, že si prezeral účty ministra vnútra Roberta Kaliňáka a bývalého ministra dopravy Jána Počiatka.

Dodal, že to urobil sám od seba a dobrovoľne, bez akéhokoľvek nároku na odmenu. "Robil som to z vlastnej zvedavosti," tvrdí Rybanič.

Priznal, že okrem spomínaných ministrov si prezeral účty aj podnikateľov Ladislava Bašternáka a Mariána Kočnera. “Po týchto, pre mňa šokujúcich zisteniach, som sa následne v práci pozrel na účty osôb Jána Počiatka, Roberta Kaliňáka, Mariána Kočnera a Ladislava Bašternáka,” skonštatoval asistent poslanca SaS. Doplnil, že poslanec Rajtár ale o jeho krokoch vedel.

"Rajtár mi povedal, že má informácie na Kaliňáka"

Zaujímavosťou je, že Rybanič je študent, pracuje v Tatrabanke a zároveň je jediným asistentom Rajtára s veľmi štedrým platom. 

Podľa zistení HN ide o 2 077 eur mesačne. Teraz však Rybaničovi hrozí odňatie slobody v rozsahu od 6 mesiacov do troch rokov. Obhajovať ho bude poslanec OĽaNO-NOVA Daniel Lipšic. Rajtár tvrdí, že bol políciou zadržiavaný asi 15 hodín

“Pri niektorom jednaní mi Jozef Rajtár povedal, že má informácie na Kaliňáka, ktorého chcú odvolávať. Rozprával mi, že vyšli najavo nejaké veci ohľadom nejakého Bašternáka,” tvrdí Rybanič.

Podstata nových podozrení spočíva v nasledovnom: poslanec SaS Jozef Rajtár prišiel s podozrením, že Kaliňák dostával platby od kontroverzného podnikateľa Bašternáka.

Denník N na svojich stránkach písal, že má k dispozícii údaje o účtoch a vyplýva z nich, že ministrovi vnútra Kaliňákovi prišli v roku 2014 na účet dve platby od spoločnosti B.A. Haus, v ktorej bol do októbra 2013 konateľom podnikateľ Ladislav Bašternák.

01 - Modified: 2024-04-19 19:48:16 - Feat.: - Title: "Plánovaný atentát". Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze 02 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 03 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 04 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 05 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 00:10