TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Tiger je v rukách polície. NAKA zadržala hľadaného Petra Petrova

13.08.2021, 14:06
HN zisťujú, či bezpečnostné zložky informovali súd o zaistení známeho kajúcnika.

Prezývajú ho „Tiger“. Podnikateľa z Levíc Petra Petrova podľa informácií HN zadržala NAKA, čo potvrdila aj Andrea Dobiášová z Prezídia policajného zboru.

„Môžeme potvrdiť, že osoba Peter P. bola včera zadržaná zásahovou jednotkou Národnej kriminálnej agentúry ako obvinená v medializovanej trestnej veci realizovanej na NAKA,“ uviedla Dobiášová.

​Bol naňho vydaný zatýkací rozkaz Okresným súdom Bratislava III. HN zisťujú, či bezpečnostné zložky informovali spomínaný súd o zaistení známeho kajúcnika.

Toto zadržanie pritom súvisí so štvrtkovým zásahom NAKA na viacerých miestach Bratislavského, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja. Peter Petrov je jedným z obvinených v kauze krivých výpovedí kajúcnikov. Práve on mal Zemana a Csabu Dömötöra navádzať na krivé výpovede, pričom im prisľúbil výhody.

Zasahovali u Petrova doma

Inšpekcia ministerstva vnútra vyhlásila po Petrovovi pátranie v súvislosti s vyšetrovaním výpovedí kajúcníkov, vo štvrtok skoro ráno zasahovala u neho doma.

Do Petrovovho domu však elitní policajti NAKA neprišli kvôli pátraniu po hľadanej osobe, ale pre vyšetrovanie inej trestnej činnosti, uvádza TA3.

Malo ísť o podozrenia pri obstarávaniach na ministerstve vnútra v rokoch 2015 až 2020. 

Zločinecká skupina

Portál Aktuality.sk včera informoval, že podľa vyšetrovateľov mala na ministerstve vnútra fungovať zločinecká skupina.

Skupina mala podľa informácií portálu vyťahovať peniaze z projektov na rezorte vnútra a na ústredí práce.

Vyšetrovateľ vo štvrtok obvinil 11 osôb, pričom má ísť podľa TA3 aj o Petra Petrova, za trestný čin všeobecne nebezpečný a trestný čin proti majetku, informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Polícia podľa Aktualít obvinila osoby, ktoré mali byť na druhom a treťom stupni riadenia zločineckej skupiny.

​"Deväť osôb polícia zadržala, jedna osoba je mimo Slovenska a jedna osoba je v pátraní. Naďalej pokračujú procesné úkony, zatiaľ nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedla včera polícia.

"Univerzálny dohadzovač svedkov"

Petrov mal cez jeho firmy robiť viaceré verejné obstarávania. Petrov, prezývaný Tiger či Chlapec z ulice, je považovaný za univerzálneho "dohadzovača" svedkov.

Polícia na Petrova zrejme nasadila aj informačno-technické prostriedky začiatkom februára tohto roku.

Neskôr sa tajnej službe podarilo zachytiť zaujímavý rozhovor Petrova s neznámym mužom.

"A ja si pamätám, keď mi povedal Čurilla, že keby neni mňa, neni takáčovcov, keby neni takáčovcov, neni Makóa, keby neni Makó, neni Očistec, keby neni Očistec, neni Judáš, všetko som to robil ja..." vysvetľoval Petrov neznámemu mužovi.

01 - Modified: 2021-08-12 18:48:41 - Feat.: 0 - Title: NAKA zasahovala vo viacerých krajoch, obvinila 11 osôb 02 - Modified: 2021-08-13 11:53:43 - Feat.: 0 - Title: Saková reaguje na informácie o zločineckej skupine na ministerstve: Zostala som šokovaná
01 - Modified: 2024-04-05 21:04:57 - Feat.: - Title: NAKA pokročila v kauze únosu Vietnamca: Obvinila osem ľudí, je medzi nimi aj Ficov bývalý poradca 02 - Modified: 2024-04-05 10:56:31 - Feat.: - Title: Súd zamietol návrh na neodkladné opatrenie v prípade vyšetrovateľov NAKA, informuje rezort Šutaja Eštoka 03 - Modified: 2024-03-28 16:18:38 - Feat.: - Title: Zatýkanie od Petrohradu po Magadan. Ruská polícia netoleruje komentáre k teroristickému útoku 04 - Modified: 2024-03-20 13:16:43 - Feat.: - Title: Minister vnútra by chcel reformu NAKA zrealizovať v najbližších mesiacoch 05 - Modified: 2024-03-16 16:30:27 - Feat.: - Title: NAKA zadržala počas protidrogovej akcie 11 osôb aj výrobňu heroínu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 18:33