HN/Pavol Funtál
StoryEditor

Starostovia sa sťažujú na bratislavský magistrát. Netancujeme, ako oni pískajú, reaguje Nesrovnal

13.09.2016, 17:06
Autor:
TASRTASR

Starostovia bratislavských mestských častí vyjadrujú vážne znepokojenie nad spôsobom práce Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy. Šéfovia miestnych samospráv to konštatujú v úvode svojho vyhlásenia, ktoré jednomyseľne schválili na pondelkovom (12. 9.) rokovaní Regionálneho združenia mestských častí hlavného mesta (RZ MČ BA) SR Bratislavy.

"Vo vyhlásení starostovia pripomínajú, že dlhodobo upozorňujú na nekoncepčnú prácu magistrátu, nedodržiavanie lehôt, či iné vážne problémy na strane mesta. Dôsledkom tohto faktu sú podľa starostov chaotické rokovania zastupiteľstva hlavného mesta, ktoré nielenže trvajú niekoľko dní, ale často majú viacero pokračovaní," priblížila vyjadrenie starostov tlačová tajomníčka RZ Alžbeta Klesnilová.

Starostovia zároveň upozorňujú na nedoriešené viaceré vážne otázky, od zmeny štatútu mesta, solidaritu v prospech malých mestských častí až po celomestskú parkovaciu politiku. Aj z tohto dôvodu sa preto rozhodli aktívne vstúpiť do tvorby legislatívy hlavného mesta.

Prvou iniciatívou v tomto smere je návrh na zmenu štatútu hlavného mesta, ktorý predpokladá, aby správu miestneho poplatku za rozvoj vykonávali samotné mestské časti. Primátora Bratislavy zároveň požiadali, aby bol tento návrh zaradený do programu rokovania najbližšej mestskej rady v stredu 14. septembra.

Podľa primátora hlavného mesta Iva Nesrovnala toto vyhlásenie starostov svedčí o tom, že netancuje tak, ako oni pískajú. Ako tvrdí, ich návrh o miestnom poplatku za rozvoj neobsahuje žiadne čísla a ani analýzy. "Je to čistá politika. Ja som ich pozval na stretnutie a dal som im otázky, akú majú predstavu za svoju mestskú časť," povedal primátor.

Na margo rokovaní mestského zastupiteľstva skonštatoval, že poriadok vo vlastných radoch si musia urobiť poslanci. "Ja vediem zastupiteľstvo a som povinný udeliť každému slovo. Bohužiaľ, diskusie odrážajú politikárčenie a individuálne záujmy," podotkol Nesrovnal s tým, že zrejme nefunguje systém rokovania poslaneckých klubov i mestských komisií.

01 - Modified: 2024-04-20 07:46:00 - Feat.: - Title: Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni 02 - Modified: 2024-04-21 10:56:29 - Feat.: - Title: Príbeh ako z filmu. Margita na sklonku života našla útočisko v bratislavskej knižnici, po smrti jej darovala polovicu majetku 03 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 04 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 05 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 15:28