Daniel LipšicTASR/Štefan Puškáš
StoryEditor

Lipšic zrazil v Bratislave chodca, ten v nemocnici zomrel

19.09.2016, 08:31

Tragicky sa skončila dopravná nehoda, ktorej účastníkom bol poslanec Národnej rady SR Daniel Lipšic (OĽaNO-NOVA). Ten v pondelok (19.9.) vo večerných hodinách zrazil na Vajnorskej ulici v Bratislave 72-ročného chodca. Seniora previezla rýchla zdravotná pomoc do nemocnice v Ružinove, kde v nočných hodinách zraneniam podľahol. Informoval o tom internetový portál denníka Nový Čas.

Dopravnú nehodu vyšetruje polícia. Bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková priblížila, že podľa dosiaľ vykonaného vyšetrovania viedol 43-ročný vodič auto značky Škoda Superb po Vajnorskej ulici v ľavom jazdnom pruhu smerom do centra mesta.

"Z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k stretu s chodcom, ktorý prechádzal cez vozovku v blízkosti priechodu pre chodcov smerom od Kutuzovovej ulice," opísala Mihalíková.

"Muža sa, žiaľ, nepodarilo zachrániť aj napriek vysokému nasadeniu a úsiliu našich zdravotníkov," uviedla pre HN hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Zuzana Eliášová.

Na zistenie prítomnosti alkoholu u chodca bol nariadený odber krvi. U Lipšica bolo požitie alkoholických nápojov na mieste vylúčené vykonanou dychovou skúškou. "Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," doplnila policajná hovorkyňa. Polícia v tejto súvislosti začala stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Lipšic pre Nový Čas potvrdil, že auto šoféroval. "Bol som v neďalekom nákupnom centre. Išiel som nie príliš rýchlo, predpokladám, že okolo päťdesiatky a všimol som si tohto staršieho pána tesne pred zrážkou. Bol v tmavom oblečení, bez reflexných prvkov. Mohol vychádzať z blízkej vinárne. Myslím si, že zrážka sa stala skôr za priechodom, ale to bude vecou vyšetrovania. Je mi to veľmi ľúto, pretože vyhasol ľudský život a pokiaľ bude v mojich možnostiach a z druhej strany ochota, tak rodine veľmi rád pomôžem. Do poslednej chvíle som dúfal, že to nebude mať fatálne dôsledky. Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť celej rodine," cituje portál Čas.sk Daniela Lipšica.

01 - Modified: 2024-03-21 10:58:30 - Feat.: - Title: Nové obvinenie v kauze Gorila vnímame ako pomstu Lipšica, tvrdí Haščákov obhajca 02 - Modified: 2024-03-20 10:31:03 - Feat.: - Title: Šéf úradu vlády sa bráni voči obvineniam: Ide o osobnú pomstu Lipšica 03 - Modified: 2024-03-20 09:14:12 - Feat.: - Title: Zastavme korupciu: Zrušenie ÚŠP bude mať negatívny dosah na boj s kriminalitou 04 - Modified: 2024-03-19 14:09:26 - Feat.: - Title: Špeciálny prokurátor Lipšic zamietol sťažnosti obvinených z kauzy Vírus. Figuruje medzi nimi aj exšéf SZĽH 05 - Modified: 2024-03-18 13:04:16 - Feat.: - Title: Lipšic a ďalší prokurátori z ÚŠP sa dozvedeli, kde na generálnej prokuratúre skončia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 08:11