StoryEditor

Matovič obvinil SaS zo spiknutia. Sulík mu poslal jasný odkaz

25.06.2022, 12:57
Autor:
redredTASRTASR

Komplot podľa slov ministra financií mala spraviť strana SaS s "fašistami, so Smerom a nezaradenými poslancami pôsobiacimi v Hlase. Pozrite si vo videu výroky politikov.

Cez týždeň poslanci v parlamente prelomili veto prezidentky Zuzany Čaputovej k prorodinnému balíčku z dielne Igora Matoviča. Šéf OĽANO na brífingu prišiel s tvrdením o spiknutí.

Komplot podľa jeho slov mala spraviť strana SaS s "fašistami, so Smerom a nezaradenými poslancami pôsobiacimi v Hlase.

image

Vzbura liberálov v OĽANO spľasla. Poslanci prelomili Čaputovej veto, Matovičov balíček prešiel

O spiknutí

"Bola reálna možnosť, že za veto pani prezidentky zahlasuje z nášho poslaneckého klubu o dosť viac ľudí. Ale zároveň s týmito ľuďmi bola dohoda, že ak sa dozvieme na poslednú chvíľu, že by prišlo k nejakému spiknutiu SaS s fašistami z Republiky, so Smerom a s Pellegrinim, tak v tom prípade sa zariadia," povedal Matovič.

Dodal, že túto informáciu dostali asi 20 minút pred hlasovaním a sám o tom informoval poslancov OĽANO. Na základe toho sa podľa neho títo poslanci rozhodli nepodporiť veto prezidentky.

"Ešte tesne pred hlasovaním prebiehalo kľúčové rokovanie vzadu v poslaneckom salóniku dvoch predsedov politických strán," tvrdí Matovič.

SaS v reakcii razantne poprela rokovania s opozíciou o hlasovaní o pripomienkach prezidentky. Liberáli vyhlásili, že opätovne nebudú chodiť na koaličné rady.

image

Matovič chce vyštvať SaS z koalície. Fašisti preňho možno budú vhodnejším partnerom, hovorí Sulík

"Útoky Igora Matoviča však neustále pokračujú. Aj z toho dôvodu sa opätovne odmietame zúčastňovať na koaličných radách. Igor Matovič len a len klame a robí to tesne po tom, ako jeho poslanci prelomili veto prezidentky spolu s fašistami," skonštatovala strana.

Prezidentka reagovala

Prezidentka uviedla, že rešpektuje prelomenie veta, ale obráti sa na Ústavný súd so žiadosťou o posúdenie ústavnosti legislatívneho procesu prijatého balíčka zákonov.

image

Prezidentka znova nepodpísala protiinflačný balík. Obráti sa na Ústavný súd

"Vzhľadom na povahu a významný finančný objem balíčka – 1,2 miliardy eur – bolo o to viac namieste vykonať legislatívny proces tak, aby boli dodržané všetky ústavné pravidlá rozpočtovej zodpovednosti a transparentnosti," povedala Čaputová.

01 - Modified: 2024-04-19 10:18:16 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 02 - Modified: 2024-04-19 09:22:04 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 03 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 04 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 05 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 12:29