StoryEditor

SaS je rozhodnutá položiť ďalšiu vládu, je to stranícky egoizmus, tvrdí Heger

29.07.2022, 12:38
Autor:
TASRTASR

Premiér reagoval, že dnešný brífing SaS považuje za verejné oznámenie občanom, že strana Richarda Sulíka je rozhodnutá položiť ďalšiu protikorupčnú, reformnú a proeurópsku vládu.

Strana SaS verejne oznámila občanom, že je rozhodnutá položiť ďalšiu protikorupčnú, reformnú a proeurópsku vládu.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) to skonštatoval na sociálnej sieti v reakcii na piatkovú tlačovú konferenciu liberálov.

image

SaS si určila tím na vyjednávania o novej koaličnej zmluve. Je v ňom Sulík aj Kolíková

"Dnešnú tlačovú konferenciu strany SaS hodnotím ako verejné oznámenie občanom, že strana SaS je rozhodnutá položiť ďalšiu protikorupčnú, reformnú a proeurópsku vládu. Toto je podľa môjho názoru stranícky egoizmus," uviedol.

Strana SaS na tlačovej konferencii oznámila vstup odídenca z OĽANO Juraja Krúpu do klubu SaS. Zároveň predseda strany Richard Sulík informoval, že o novej koaličnej zmluve bude za stranu SaS vyjednávať tím zložený z Márie Kolíkovej, Branislava Gröhlinga a jeho osoby.

Rozhodla o tom republiková rada strany. Vyjednávací tím zároveň dostal podmienku, aby súhlasil len s takou novou koaličnou zmluvou, z ktorej bude vyplývať, že minister financií Igor Matovič (OĽANO) nebude členom vlády.

Koalícia prechádza krízou. Spor vo vláde sa vyostril potom, ako parlament prelomil veto prezidentky Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíčku z dielne ministra financií Matoviča.

Liberáli vypovedali koaličnú zmluvu a žiadajú vypracovanie novej. Ich požiadavkou je aj odchod Matoviča z vlády. OĽANO to odmieta.

SaS vyhlásila, že už nie je súčasťou koalície a ak sa do konca augusta nenaplnia jej požiadavky, ministri zo strany podajú demisiu.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 03 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 04 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 05 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:39