Miesto, kde umrel Daniel Tupý, odhalenie pamätnika na Tyršovom nábreží. FOTO: HN
StoryEditor

Polícia žiada väzbu pre advokáta Puškára obvineného z vraždy Tupého

24.03.2023, 13:53
Autor:
TASRTASRredred

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) podal prokurátorovi podnet na väzobné stíhanie advokáta Adama Puškára obvineného z vraždy Daniela Tupého.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry podal prokurátorovi podnet na väzobné stíhanie advokáta Adama Puškára obvineného z vraždy Daniela Tupého. Informoval o tom vedúci oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

image

NAKA obvinila jednu osobu z vraždy Daniela Tupého. Má ísť o bratislavského advokáta

"Obvinený je zadržaný a po vykonaní procesných úkonov v piatok 24. marca vyšetrovateľ NAKA podal prokurátorovi podnet na jeho väzobné stíhanie," priblížil Slivka. Dodal, že okrem obvineného nie je v súvislosti s vraždou zadržaná žiadna ďalšia osoba.

Známy advokát

Podľa portálu startitup.sk Puškár v minulosti zastupoval napríklad hudobníka Jaroslava Pagáča (s umeleckým menom REBORN), ktorý bol obvinený z držby a z výroby extrémistických materiálov.

Tento advokát podľa Aktuality.sk zastupoval aj Martina Fleischera, polícia ho pôvodne vyšetrovala v kauze Očistec. Puškár bol podľa Aktualít opakovane aj hosťom konšpiračného rádia Infovojna, kde sa vyjadroval okrem iného k téme druhej svetovej vojny.

Podľa registra úpadcov bol Puškár správcom konkurznej podstaty v deviatich konkurzoch, išlo predovšetkým o malé konania, dodávajú Aktuality.sk.

Vražda Daniela Tupého

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Utrpel osem bodných rán. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli šiesti ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

Policajný prezident Štefan Hamran vo štvrtok dopoludnia informoval, že celkovo v kauze vraždy Daniela Tupého zatiaľ polícia zadržala desať osôb. Osem z nich prepustila na slobodu.

Správu budeme aktualizovať.

 

 

01 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 02 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 03 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 04 - Modified: 2024-04-15 16:11:47 - Feat.: - Title: Na území Žilinského kraja zistili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu 05 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 21:53