Predseda Národnej rady Boris Kollár. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Kollár odmieta, že by dal Richterovú sledovať tajnou službou

22.06.2023, 16:42
Autor:
TASRTASR

Verí, že polícia sa bude podrobne zaoberať aj tým, aké autá ju mali sledovať a že preverí, kto za celou kauzou stojí.

Predseda Národnej rady a hnutia Sme rodina Boris Kollár odmieta, že by kontaktoval Slovenskú informačnú službu a dal ňou sledovať svoju expartnerku Barboru Richterovú.

Víta, že prípad prešetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA). Očakáva, že polícia sa bude zaoberať aj tým, odkiaľ a akým spôsobom Richterová získala evidenčné čísla vozidiel, ktoré uviedla pri jej údajnom sledovaní.

image

Kollárovým napadnutím partnerky sa zaoberá NAKA. Pokyn vydal Hamran

"Nikdy som nekontaktoval SIS, aby sledovala Barboru Richterovú," vyhlásil Kollár s tým, že ju nepotrebuje dávať sledovať, pretože vie, kde býva, aj kam chodí jej syn do školy, keďže ju platí.

Verí, že polícia sa bude podrobne zaoberať aj tým, aké autá ju mali sledovať a že preverí, kto za celou kauzou stojí.

Kollár naďalej hovorí o snahe očierniť Sme rodina pred voľbami. "Niekto si myslí, že by som šiel s Ficom, tak potrebuje zlikvidovať Sme rodina. Je to logické. Ja som jasne povedal, že so Smerom-SD nepôjdeme. Je to politický boj," uviedol.

Policajný prezident Štefan Hamran v diskusnej relácii Rádia Expres potvrdil, že NAKA sa zaoberá trestným oznámením zo strany Richterovej a vyšetruje podozrenie z ublíženia na zdraví i podozrenia zo sledovania Richterovej.

Nevylúčil, že vozidlá, ktoré ju mali sledovať, patria zložkám štátu. Podľa jeho slov by mohla NAKA v tomto kontexte vyšetrovať aj podozrenia zo zneužívania štátnej moci na súkromné účely.

Kollár o spore s Richterovou hovoril na tlačových konferenciách, kde okrem iného priznal, že ju pred 12 rokmi udrel po tom, ako ohrozila ich dieťa.

Zároveň odmietol Richterovej obvinenia, za ktorými vidí kampaň na jeho očiernenie. Trvá na tom, že v záujme ochrany dieťaťa konal správne. Viaceré strany ho po jeho výrokoch vyzvali na odstúpenie z funkcie predsedu parlamentu. Kollár odstúpiť nemieni.

01 - Modified: 2024-04-03 12:28:45 - Feat.: - Title: Kollárovo hnutie Sme rodina podporuje v druhom kole volieb Pellegriniho 02 - Modified: 2024-03-17 11:59:29 - Feat.: - Title: Sme rodina si na sneme opätovne za predsedu zvolilo Borisa Kollára 03 - Modified: 2024-02-03 13:26:13 - Feat.: - Title: Sme rodina bude voliť predsedu, Kollár bude kandidovať znova 04 - Modified: 2024-01-30 11:55:48 - Feat.: - Title: Dcéra Borisa Kollára tvorí pár so synom indického miliardára. Takýto luxus si užívajú u neho doma 05 - Modified: 2024-01-25 23:00:00 - Feat.: - Title: Čo robí Sme rodina? Kollár naznačil novú cestu. Za prezidenta podporí národného kandidáta
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 10:52